Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” във Варна

...
Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” във Варна
Коментари Харесай

Варна е домакин на Световното първенство за юноши по пожароприложен спорт

Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” във Варна е хазаин на Световното състезание за юноши и девойки по пожароприложен спорт. Пред Радио „ Фокус “ – Варна основен контрольор Стоян Стоянов от РДПБЗН - във Варна уточни, че форумът ще се състои през последната седмица на месец септември и е част от събитията, свързани с отбелязването на 140-годишнината от основаването на пожарната работа във Варна.
VIII-то Световното състезание за юноши и ІV-то Световното състезание за девойки по пожароприложен спорт ще се проведат във Варна от 24 до 30 септември. Състезанието ще премине под егидата на Българската федерация по пожароприложен спорт, Международната спортна федерация на пожарникарите и спасителите и Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” – Министерство на вътрешните работи. В идния състезателен конгрес ще има участници и делегати от Русия, Естония, Хърватия, Латвия, Турция, Сърбия, Полша, Беларус, Казахстан, Украйна, Словакия, Чехия и България.
Във връзка с честванията на 140-годишната история на пожарната във Варна на входа на Морската градина е ситуирана фотоизложба на тематика „ 140 години варненска пожарна служба” с автор-фотограф основен контрольор Емил Калинов, шеф на бранш „ ПБС на Летище Варна” към РДПБЗН – Варна.
Тържественото разкриване на международния състезателен шампионат ще се състои на 26 септември от 17.00 часа на входа на Морската градина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР