Регионална библиотека Пенчо Славейков – Варна ще отбележи своя 139-и

...
Регионална библиотека Пенчо Славейков – Варна ще отбележи своя 139-и
Коментари Харесай

Регионалната библиотека във Варна празнува 139 години с Ден на читателя

Регионална библиотека „ Пенчо Славейков ” – Варна ще означи своя 139-и рожден ден със специфичния Ден на читателя на 21 март, оповестяват от културната институция.

" Подготвили сме доста изненади, също като Пипи Дългото чорапче, и провокираме всички сегашни и бъдещи другари и читатели да вземат участие в игрите, които сме подготвили. Очаквайте доста занимания, викторини и награди през целия ден “, споделят от библиотеката.

Сред акцентите в програмата е показване на новото електронно издание на библиотеката „ Хилядолетният чинар – очевидец на историята ” в понеделник от 11.00 ч. в изложбеното предверие на главната постройка.Книгата споделя за ръкописа за най-старото дърво във Варна, който се съхранява в архива на библиотеката, и за неговия създател подп. Тодор Етимов.

От 14.00 ч. в Детски и средношколски комплекс на бул. „ Осми крайморски полк “ №110 ще бъде показан нов план на библиотеката за онлайн просветителни ресурси „ Литературни провокации за деца ”. В основата му са образни материали и литературно-образователни игри. А отговорите се крият сред страниците на прочетените от дребните читатели творби.

Заповядайте на 21 март от 8.30 до 19.00 часа в главната постройка на библиотеката на адрес бул. Сливница No34, с цел да честваме

рожден ден дружно, приканват от Регионалната библиортеката в морскат астолица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР