Регионална библиотека Пенчо Славейков – Варна празнува своя 139-и рожден ...

Регионална библиотека Пенчо Славейков – Варна празнува своя 139-и рожден

Варненската библиотека отбелязва своя 139-и рожден ден

Регионална библиотека „ Пенчо Славейков ” – Варна чества своя 139-и рожден ден със специфичния Ден на читателя през днешния ден 21 март, напомня Moreto.net.

" Подготвили сме доста изненади, също като Пипи Дългото чорапче, и провокираме всички сегашни и бъдещи другари и читатели да вземат участие в игрите, които сме подготвили. Очаквайте доста занимания, викторини и награди през целия ден “, споделят от библиотеката.

Сред акцентите в програмата е показване на новото електронно издание на библиотеката „ Хилядолетният чинар – очевидец на историята ” през днешния ден, понеделник от 11.00 ч. в изложбеното предверие на главната постройка. Книгата споделя за ръкописа за най-старото дърво във Варна, който се съхранява в архива на библиотеката, и за неговия създател подп. Тодор Етимов.

От 14.00 ч. в Детски и средношколски комплекс на бул. „ Осми крайморски полк “ №110 ще бъде показан нов план на библиотеката за онлайн просветителни запаси „ Литературни провокации за деца ” . В основата му са образни материали и литературно-образователни игри. А отговорите се крият сред страниците на прочетените от дребните читатели творби.

Източник: moreto.netКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg