Регионален исторически музей в Бургас организира инициатива да се върнем

...
Регионален исторически музей в Бургас организира инициатива да се върнем
Коментари Харесай

Предизвикателство към бургазлии отправят от музея в града

Регионален исторически музей в Бургас провежда самодейност да се върнем към предишното. Времето, в което сме принудени да стоим в домовете, си може да бъде употребявано за взор обратно във времето. Историците приканват бургазлии да беседват със свои по-възрастни родственици и да научат от тях забавни истории. Така спомените ще бъдат непокътнати за идващите генерации
„ Замисляли ли сте се за какво хората избират да живеят дружно? Би ли могло да е, с цел да имат очевидци на живота си? Някой, с който няма да се почувстваме изгубени и който ще ни задържи на този свят! Ще пази с нас съкровищницата от случки и когато спомените стартират да избледняват, ще ни помогне да слепим късчетата от раздробеното минало. На който да описваме “, се обръщат от музея към бургазлии.

Те приканват да си напомним фамилни мемоари, песни и приказки от остарели времена, да разгледаме остарели албуми. Във всички тези късчета от калейдоскопа на предишното са вплетени исторически събития и визията на съответната ера. Тя се вижда от фотоси, запечатали фигури в ретро облекло или строги униформи, герои от войните или герои на труда, по този начин наречените „ строители на цех за живота “.
Другата концепция, която дават историците е всеки да уточни кое е обичаното му място в Бургас и да го покаже със фотография. Тетрадката със остарели готварски предписания също е извор на мемоари, които с изключение на разказани могат да бъда и приготвени.
„ Послушайте, попейте и потанцувайте дружно, огледайте се в огледалото, облечени с предишното! И ни направете съпричастни! Използвайте обществените мрежи и споделете вашата история посредством фотоси или мемоари като добавите един от хаштаговете, с цел да ги открием: #разкажиИстория #ПазиВъзрастните #ВиртуаленМузей #моятаИстория #Бургасразказва. Можете да ни изпращате своите разкази и фотоси на E-mail: [email protected] “, споделят от музея.
Най-интересните истории ще бъдат оповестени в уеб страницата на Регионален исторически музей – Бургас, с цел да доближат до повече хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР