Регионален исторически музей – Варна, представен от отдел Най-нова история“,

...
Регионален исторически музей – Варна, представен от отдел Най-нова история“,
Коментари Харесай

Историческият музей се включва в кулинарен фестивал

Регионален исторически музей – Варна, показан от отдел „ Най-нова история “, ще вземе присъединяване в Кулинарен фестивал „ Да споделим Никулден “, който ще се организира в неделя в Двореца на културата и спорта, зала Младост Б. Началото на празника е в 11 ч. Организатори са Община Варна и Варненска туристическа камара. Партньор е РЕКИЦ – читалища Варна. Инициативата се организира във връзка Международния ден на хората с увреждания - 3-ти декември.

Отдел „ Най-нова история “ ще показа модели на кораби- част от сбирката на музея. Те са направени в корабомоделната работилница на Корабостроителния цех „ Г. Димитров “ по поръчка на Варненския музей в интервала 1977-1982 година Посетителите на фестивала ще могат да видят моделите на сухотоварен транспортен съд „ Варна “, товарен транспортен съд „ Благой Касабов “, моторен транспортен съд „ Галата “ и пътническите кораби „ Емона “ и „ Георги Димитров “.

В кулинарното съревнование ще се включат самостоятелни участници и тимове на образователни заведения, хотелски комплекси и елитни заведения за хранене. Те ще показват професионалните си кулинарни умения и гении, като се показват със свои истински ястия и специалитети. Гостите и жителите на града ще открият многочислени кулинарни „ съкровища ”, които ще могат да закупят и споделят със своите фамилии, близки и другари. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР