Реформа на схемата за търговия с емисии: по-бързо отпадане на

...
Реформа на схемата за търговия с емисии: по-бързо отпадане на
Коментари Харесай

Европейският парламент настоява гражданите да бъдат включени в Схема за търговия с емисии преди 2029 година

Реформа на схемата за търговия с излъчвания: по-бързо отпадане на безплатните квоти за индустрията и по-нататъшно включване на жителите в Схемата за търговия с излъчвания II, изиска Европейският парламент. Но също по този начин незабавно основаване на
Социален фонд за климата, който да се бори с енергийната беднотия и бедността във връзка с подвижността. Реформа на схемата за търговия с излъчвания Парламентът желае да подтиква промишлените браншове да понижат в допълнение своите излъчвания и да влагат в нисковъглеродни технологии. Схемата за търговия с излъчвания (СТЕ) следва да бъде реформирана, с цел да включва: Новата Схема за търговия с излъчвания II за здания и авто превоз — жителите няма да бъдат включвани преди 2029 година. Целевото понижаване на излъчванията на парникови газове до 2030 година да бъде увеличено от 61% на 63%, предлага Екологичен потенциал. Безплатните квоти ще стартират да понижават от 2027 година и ще отпаднат до 2032 година. От 2025 година ще бъде въведена система „ бонус-малус “; Приходите ще се употребяват главно за дейности в региона на климата в Европейски Съюз и страните членки.
Парламентът одобри позицията си по три основни законодателни акта на Европейски Съюз, които са част от пакета „ Подготвени за цел 55 през 2030 година “. (Fit for 55 in 2030 package). Това е проектът на Европейски Съюз за понижаване на излъчванията от парникови газове с минимум 55% до 2030 година спрямо нивата от 1990 година и за нулеви чисти излъчвания на парникови газове (неутралност във връзка с климата) до 2050 година в сходство с Европейския законодателен акт за климата. Парламентът към този момент е подготвен да стартира договаряния с държавните управления на Европейски Съюз по отношение на окончателните закони. Пакетът е значима стъпка към задачата на Европейски Съюз да стане самостоятелен от скъпите и замърсяващи изкопаеми горива от Русия доста време преди 2030 година Повече упоритост в новия инструмент за изместване на въглеродни излъчвания Евродепутатите приканват за по-широко и по-бързо използване на механизма на Европейски Съюз за промяна на въглеродните излъчвания на границите (CBAM), с цел да се предотврати изместването на въглеродни излъчвания и с цел да се слагат по-амбициозни цели в региона на климата. Става дума за последователно по-ранно въвеждане на CBAM и отпадане в Европейски Съюз на безплатните квоти в съдебна техническа експертиза до 2032 година.
Обхватът да бъде уголемен, тъй че да включва органични химикали, пластмаси, водород и амоняк, както и непреките излъчвания.
Сума, равна на приходите от тези корекции би трябвало да се употребява от бюджета на Европейски Съюз в поддръжка на екологичния преход в най-слабо развитите страни. Екологичен потенциал разяснява и нуждата от централизиран орган на Европейски Съюз по отношение на механизма за промяна на въглеродните излъчвания на границите. Социален фонд за климата, който да подкрепя жителите Парламентът е склонен да се сътвори Социален фонд за климата (СФК), който да помогне на най-засегнатите от енергийната беднотия и на хората, които нямат опция да пътуват поради скромните си приходи. Средствата ще бъдат ориентирани за покриване на разноските за енергийния преход. Той ще поддържа краткотрайни директни ограничения за подкрепяне на приходите (като например понижаване на енергийните налози и такси) за справяне с повишаването на автомобилния превоз и отоплителните горива,
вложение в саниране на здания, сила от възобновими източници и прекосяване от персонален към публичен превоз, взаимно прилагане на коли и потребление на дейни типове превоз като да вземем за пример колоездене. Мерките могат да включват фискални тласъци, ваучери, дотации или заеми с нулева рента.
Повече може да научите. Парламентът също по този начин одобри позицията си по отношение на: - стандартите за излъчванията на CO2 от коли и микробуси - земеползването, измененията в земеползването и горското стопанство (ЗПЗГС) - излъчванията на парникови газове в други браншове (споделяне на усилията) - понижаване на въглеродните излъчвания в интернационалното въздухоплаване - Резерва за непоклатимост на пазара.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР