Редуан Лакдим, мъжът, който уби трима души в серия нападения

...
Редуан Лакдим, мъжът, който уби трима души в серия нападения
Коментари Харесай

Задържана е жената, живееща с нападателя от френския супермаркет

Редуан Лакдим, мъжът, който умъртви трима души в серия набези в югозападна Франция, е извикал " Аллах е популярен " и е твърдял, че " е боец " на организацията Ислямска страна сега, в който влизал в супермаркет, където взел заложници, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Това заяви прокурорът на Париж Франсоа Моленс, който управлява следствието по случая и нормално се занимава в следствия на терористични офанзиви.

По думите на прокурора нападателят споделил, че е подготвен да почине поради Сирия. Поискал освобождението на свои братя по идея преди да стреля по клиент и по чиновник на магазина, които починали на място. Според Моленс нападателят е бил прочут на органите на реда поради радикализацията си вследствие на връзки със салафитските среди. Властите го следили, само че не разкрили нещо, поради което да чакат непосредствена опасност от негова страна.

Жената, споделяла живота на нападателя, е задържана, добави Моленс без да посочва име.

Моленс разясни още, че нападателят е на 25 години и е роден в Мароко

В офанзивите през днешния ден починаха 3 души, а 16 бяха ранени, заяви по-рано през днешния ден френският президент Еманюел Макрон. Заради нападенията светлините на Айфеловата кула в Париж през днешния ден угаснаха в памет на починалите, заяви кметицата на френската столица Ан Идалго, предадоха международните организации.

Отговорност за нападенията пое " Ислямска страна ". Засега вътрешното министерство счита, че нападателят е работил самичък. Той бе премахнат от специфичните сили, атакували супермаркет, в който държеше за пленник жандармерист, разменил се преди този момент с жена, взета за пленник. Жандармеристът е измежду ранените и се бори за живота си. Ранени са още един жандармерист, а преди този момент във второто от общо трите набези, бе ранен и служител на реда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР