Редовното правителствено заседание ще се проведе както обикновено от 10

...
Редовното правителствено заседание ще се проведе както обикновено от 10
Коментари Харесай

Министрите ще обсъдят продължаване на концесията върху част от морски плаж Слънчев ден

Редовното държавно съвещание ще се организира както нормално от 10 часа, оповестиха от държавния пресцентър. В предварителния дневен ред са включени 13 точки.

Министрите ще обсъдят план на решение за одобряване на годишните планове на сметката за средствата от Европейски Съюз на Държавен фонд "Земеделие " за 2020 година. Вносител е министърът на земеделието, храните и горите.

В дневния ред е и разглеждане на решение за основаване на безплатно безсрочно лимитирано вещно право - сервитут, върху част от аграрен парцел - обществена държавна благосъстоятелност, в интерес на "Фиш Инвест " ООД - Монтана, което импортирано от министъра на земеделието, храните и горите. "Фиш Инвест " е компания в производството на сладководни аквакултури, като главната активност е произвеждане на дъгова пъстърва, шаран и есетра за черен хайвер. Производствената активност се реализира в град Монтана, като компанията разполага с съвременна садкова база в язовир "Огоста ".

Правителството ще вземе решение по отношение на продължение с правоприемника на концесионера на контракта за даване на концесия върху част от крайбрежната плажна линия - морски плаж "Слънчев ден ", община Варна, област Варна, извоюван на 15 юни 2018 година. Документът се внася от министъра на туризма.

В дневния ред е и план на решение за одобрение на план на Закон за ръководство на агрохранителната верига, който е импортиран от министъра на земеделието, храните и горите.

Министерският съвет ще прегледа и план на решение за одобрение план на закон за изменение и допълнение на Закона за патентите и регистрацията на потребни модели. Вносител е министърът на стопанската система.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР