Редовно годишно отчетно-изборно събрание на НЧ „Просвета 1925” се проведе

...
Редовно годишно отчетно-изборно събрание на НЧ „Просвета 1925” се проведе
Коментари Харесай

Отчетно-изборно събрание на Читалище „Просвета” се проведе в Мездра /снимки/

Редовно годишно отчетно-изборно заседание на НЧ „ Просвета 1925” се организира в Мездра, оповестиха от локалната администрация.
На него участваха 76 от общо 151 действителни членове на читалището. Събранието трябваше да се организира през месец март, само че заради противоепидемичните ограничения, въведени в страната, беше отсрочено във времето.
Отчет за активността на НЧ „ Просвета 1925 “ през интервала 2018-2020 година изнесе Валентин Вълчев, ръководител на Читалищното настоятелство. В него той очерта главните моменти в библиотечната активност и най-важните изяви и триумфи на интернационално, национално и районно равнище на 7-те самодейни и художествено-творчески колективи, които действат към читалището: Ансамбъл „ Мездра “, Детски танцов състав „ Мездренче”, Вокална група за остарели градски песни „ Мездрея”, Женски национален хор, Група за експериметален спектакъл, Литературен клуб „ Христо Ботев “ и Краеведско сдружение. Анализирани бяха организационното положение и материално-техническата база на културно-просветното средище.
„ Един доклад не може да обхване напъните, компликациите в репетиционната зала, лишаването от свободното време, акцентира Вълчев. Но премиите и признанието от публиката са задоволителни, с цел да компенсират всичко това. Затова дано всички овации да бъдат за вас, скъпи самодейци, като благодарност за вашия труд, признателност за всички награди, с които всяка година издигате престижа на читалището и града ни “.
Положителна оценка за работата на Настоятелството и на щатните читалищни служащи даде Проверителната комисия в отчета, изнесен от Бистра Цолова.
Общото заседание одобри доклада за активността на Читалище „ Просвета” през миналите три години, отчета на Проверителната комисия и Основни насоки за развиване на читалището през мандат 2021-2023 година
Приет беше Бюджет 2021, в който са заложени доходи в размер на 165 633 лева В това число 155 683 лева Държавна дотация, 5 хиляди лева допълваща дотация от Министерство на културата и 4550 лева от такси и членски импорт. В разходната част на бюджета за тази година са планувани към 120 хиляди лева за заплати, осигуровки и възнаграждения на читалищните служащи и ръководители на съставите, 14 500 лева за прехрана на самодейните колективи и 6500 лева за закупуване на нови книги, абонамент и библиотечна активност.
На събранието беше определено управление на Читалище „ Просвета” през мандат 2021-2023 година В Настоятелството влязоха Валентин Вълчев - ръководител и членове: Виктория Данкова, Иван Иванчев, Мирослав Гетов, доктор Николай Баев, Никодим Нанов и Петко Котларски, а в Проверителната комисия - Бистра Цолова, Илинка Димитрова и инж. Стефчо Симеонов.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР