Редовните тренировки във фитнеса винаги се отплащат както на физиката

...
Редовните тренировки във фитнеса винаги се отплащат както на физиката
Коментари Харесай

Как да изберем най-подходящото облекло за тренировка

Редовните тренировки във фитнеса постоянно се отплащат както на физиката ни, по този начин и на душeвността ни. Освен че оформят тялото ни, те способстват за това да се чувстваме жизнени и щастливи (да, поради серотонина, който се отделя по време на спорт).
 Тренировка, фитнес и по какъв начин да се възстановим най-ефикасно
Най-добрите способи да се възстановим след подготовка

И то без да включваме протеиновия шейк

Все отново, с цел да имаме тези резултати, едно от основните неща е да изпълняваме точно и вярно упражненията в залата. Но дали сме се замисляли, че облеклото, което носим, може доста да повлияе на тренировките ни - от това дали и колко е комфортно, каква материя е и дали всъщност е уместно за придвижванията, които правим?

Преди да сме сграбчили първия състезателен чеп в магазина, дано разберем кое в действителност е най-хубавото облекло за фитнес и по какъв начин да го открием.

Здрави платове
 Снимка 588630

Някои оказват помощ за изпаряването на потта от кожата ни по време на подготовка, а други я всмукват:
Има доста дишащи синтетични тъкани, които " водят " потта от кожата ни, като така помагат за охлаждането на тялото. Дрехите, направени от тъкани, съдържащи полипропилен, са добър избор за извършения и други действия, при които има възможност да се потим доста. Памучните тениски и панталони всмукват потта, а не я отдръпват от кожата и не ѝ оказват помощ да се изпари бързо. Ето за какво, до момента в който упражняваме, може да усетим памучните си облекла тежки и мокри, написа. Изобщо не е добра концепция да носим облекла, направени на основата на каучук или пластмаса, които не разрешават на потта да се изпарява и поддържат телесната ни температура прекомерно висока по време на подготовка.
Според тренировката
 Снимка 588625

За да сме сигурни, че подготвително ни облекло пасва на тялото ни и тренировката, която сме възнамерявали, е добре да вземем под внимание:
Ако бягаме или караме колело, е хубаво да заобикаляме панталони с необятни крачоли или обемни панталони, които могат да се оплетат в педалите или краката ни. За действия като йога или пилатес еластичните тъкани, които прилепват към тялото, са добър избор.
Според сезона
 Снимка 588627

Ако упражняваме навън или играем сезонни спортове, може да се наложи да сменим облеклата, което носим по отношение на времето. Ето няколко съвета, когато избираме какво да облечем за извършения на открито:
Горещо време: През топлите летни месеци е най-удачно да изберем тъкани, които разрешават на кожата ни да диша и води потта. Дрехи, които са комфортни и ни разрешават да се движим свободно. Студено време: Трябва да се облечем топло, само че да имаме поради, че пулсът и телесната ни температура ще се покачат. Така че най-хубавият вид е да се облечем с няколко облекла една върху друга, с цел да можем да ги свалим по време на тренировката. Важно е да напомним, че би трябвало да се обличаме за време, което е по-топло от това, което демонстрира термометърът на открито. И да не забравяме да покриваме главата, ушите и ръцете си, с цел да ги предпазим от изстиване.  Спортът, тренировките навън и за какво постоянно би трябвало да ги избираме през тези в зала
Защо да предпочетем тренировките навън

И освен през лятото
Мокро или прохладно време: Нищо не може да съсипе тренировката навън по-бързо от това да се намокрим под дъжда или да ни спре мощен вятър. В този случай е добре да изберем ветроупорно и непромокаемо яке за спорт.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР