Редовни упражнения помагат на стари хора да не забравят думи.

...
Редовни упражнения помагат на стари хора да не забравят думи.
Коментари Харесай

Движението помага на стари хора да си спомнят думи и имена


Редовни извършения оказват помощ на остарели хора да не не помнят думи. До това умозаключение са стигнали учени от няколко европейски университета, които разгласиха резултатите от своите проучвания в списание Scientific Reports.

Учените са разглеждали обстановки, при които думата „ е на върха на езика “, т. е. хората я знаят, само че сега не могат да си я спомнят.

Те провели психолингвистичен опит измежду 28 възрастни /на към 67 години мъжете и на 70 година – жените/ и 27 младежи /средна възраст 23 и 22 години/

Участниците в проучването трябвало да цитират имената на известни хора, в това число писатели, политици и артисти. Освен това им давали и избрания на 20 комплицирани и 20 елементарни думи, които те трябвало да кажат.

Групата на възрастните хора е провела теста на велоергометър, а който измервал равнището на аеробно натоварване за сметка на изразходваното при придвижването количество О2. Резултатите показват, че физическото натоварване директно въздейства върху способността на хората да си спомнят имена и думи.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР