Редовната консумация на ръжен хляб за закуска помага за предотвратяване

...
Редовната консумация на ръжен хляб за закуска помага за предотвратяване
Коментари Харесай

Доказано: Тази закуска пази здравето ни крепко

Редовната консумация на ръжен самун за закуска оказва помощ за попречване на болести и, обратно на общоприетото разбиране, не води до затлъстяване. Това оповестява Московската градска осведомителна организация с позоваване на Марина Костюченко, шеф на Научноизследователския институт на хлебната промишленост.
Експертът отхвърли изказванието, потреблението на самун е причина за наддаване на килограми.
" Хапвайки парче черен или ръжен самун за закуска, няма да качите нито кг, нито даже грам. Хранителната му стойност е ниска, една цяла питка съдържа 250-500 килокалории ", сподели тя.
Специалистът изясни още, че наличието на диетични фибри в хляба от ръжено брашно е по-високо, в сравнение с в зеленчуците и плодовете, ръжeните протеини са по-пълноценни по аминокиселинен състав, а желязото е три пъти повече, в сравнение с в говеждото.

" Постоянната консумация на такива артикули способства за опазване на здравето и попречване на сърдечно-съдови и други болести ", сподели Костюченко.
По-рано бе обявено, че честата консумация на яйца може да усили риска от гибел. Факт е, че този артикул съдържа огромно количество мазнини и холестерол, които усилват риска от инфаркти и други здравословни проблеми. Учените приканиха популацията да спре да яде постоянно яйца, изключително жълтъци.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР