Редовната консумация на ръжен хляб допринася за профилактиката на сърдечно-съдови

...
Редовната консумация на ръжен хляб допринася за профилактиката на сърдечно-съдови
Коментари Харесай

Хора, яжте ръжен хляб, не се пълнее, даже е полезно

Редовната консумация на ръжен самун способства за профилактиката на сърдечно-съдови болести. Това твърди след голям брой изследвания Марина Костюченко, шеф на Изследователския институт по хлебно произвеждане. Известният специалист отхвърли изказванията и митовете, че яденето на самун води до затлъстяване.
„ Ако ядете парче черен или ръжен самун на закуска, няма да качите нито килограми, нито даже един грам. Хранителната му стойност е ниска, един самун съдържа от 250 до 500 килокалории според от брашното “, изясни тя.

Според Костюченко ръженият самун има по-високо наличие на фибри, в сравнение с зеленчуците и плодовете. Тя добави, че ръжeните протеини са по-пълноценни по аминокиселинен състав. „ Постоянната консумация на такива артикули способства за запазването на здравето, предотвратяването на сърдечно-съдови и други болести “, заключи е специалистът.

По-рано диетолози разгласиха резултати от последните им проучвания, които потвърждават, че кафето въздейства доста добре на отслабването. Подчертава се, че в случай че хората желаят да изгарят мазнини, тогава чаша постоянно кафе, в случай че се приема малко преди подготовка или започване на работа, ще усили сърдечния темп. „ Основното нещо е да го контролирате. Тъй като ефикасното изгаряне на мазнини се случва в избран кулоар на сърдечната периодичност. И да не прекалявате с кафето “, поучават учените.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР