Реджо. Италианската полиция залови криещия се бос на прословутата италианска

...
Реджо. Италианската полиция залови криещия се бос на прословутата италианска
Коментари Харесай

AFP: Бос на „Ндрангетата“ беше арестуван в скривалището си в Калабрия

Реджо. Италианската полиция залови криещия се необут на прословутата италианска мафиотска конструкция „ Ндрангета “ в неговото изолирано укритие, предава AFP , като се базира на информация от локалните управляващи.
Джузепе Пеле, който се крие от 2016 година, се смята за глава на могъщата фамилия Пеле-Вотари и е член на ръководещия съвет „ Ла Провинсия “ на „ Ндрангетата “.
От полицията обявиха посредством известие в петък, че Пеле е задържан в четвъртък вечерта, откакто 50 служителя на реда са нахлули, под прикритието на мрака, във вилата, в която се е криел, наоколо до дребното селце Кондофури, в южната провинция Калабрия.
Мафиотският необут се е криел от излежаване на присъда от две години и половина за връзки с мафията и опит за изнудване.
Пеле, на 57 години, е наследник на Антонио пеле, който беше отпред на „ Ндрангетата “ до гибелта си през 2009-а година. Неговата фамилия – Пеле-Вотари – е един от двата от село Сан Лука, забъркани в кървава вендета с клана Нитра-Странджо.
Този спор влезе в светлината на прожекторите през 2007-а година, когато при „ Клането в Дуисбург “ починаха шестима души. Мария Странджо, брачната половинка на водача на враждебната фамилия Джовани Нитра, беше убита на Рождество Христово през 2006-а година.
Известният брой на убийствата, осъществени в границите на вендетата, е 16.
„ Ндрангетата “ съставлява общественост от голям брой семейства, разпръснати по селата и градовете в Калабрия, най-южната провинция на италианския материк, която е известна с бедността си по отношение на северните провинции на страната. Въпреки огромното внимание, което й се отделя от полицията и честите арести, „ Ндрангетата “ продължава да уголемява активността си.
Тя надмина сицилианската „ Коза Ностра “ и неаполитанската „ Камора “ по въздействие, с помощта на контрола си върху търговията с кокаин, както твърди някогашният италиански най-висш анти-мафиотски прокурор Франко Роберти.

Агенция „ Фокус “ напомня:

Една от другите аргументи за устойчивостта на „ Ндрангетата “ е това, че нейният „ бизнес “ е по целия свят и не зависи от предприятия и закононарушения на италианска земя, както и това, че самостоятелно настоящите семейства не зависят от пропадането на една или повече от тях и резервират контрола си върху наркотрафика в своя регион

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР