Реджеп Тайип Ердоган печели втория тур на президентския вот в

...
Реджеп Тайип Ердоган печели втория тур на президентския вот в
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Ердоган и Кълъчдароглу с първи думи след изборите в Турция

Реджеп Тайип Ердоган печели втория тур на президентския избор в Турция. При съвсем 99 % преброени бюлетини, за него са дали своят вот 52 %, съгласно данни на държавната Анадолска организация. Опонентът му Кемал Кълъчдароглу води в градовете Анкара, Измир и Истанбул.

Вижте още в директното включване на специфичните ни пратеници в Истанбул Тоня Димитрова и Владимир Богдански

Ердоган съумя да преодолее най-голямото предизвикателство в политическата си кариера и да победи обединената съпротива от 6 разнородни партии се проправи пътя към невиждан трети президентски мандат.

Пред централата на неговата Партия на справедливостта и развиването цяла вечер имаше тържества.



И двамата претенденти направиха изказванията си измежду края на изборния ден. Реджеп Ердоган приказва пред резиденцията си в Истанбул. Той се качи на върха на покрива на рейс, както правеше при вяска изборна победа до момента и съобщи, че през днешния ден Турция побеждава. Увери последователите си, че ще бъдат дружно освен до края на днешния ден, само че и вечно

" Нашите жители взеха своето решение и то беше да ни гласоподават доверие да управляваме страната през идващите 5 години. Благодаря на всеки един от вас. Надяваме се да оправдаем вашето доверие - по този начин, както го правихме през миналите 21 години. Както ви споделих и преди изборите - ще бъдем дружно не до през днешния ден, а вечно. Защото нашата обич е безконечна. Винаги сме казвали, че този, който служи на Турция, ще бъде победител ".

Късно вечерта и Кемал Кълъчдароглу приказва от централата на Народорепубликансата партия, където прикани 25-те милиона турци, дали своят вот за него, да не се отхвърлят в битката си за народна власт. Той съобщи, че днешният избор е бил един от най-нечестните в страната.



Снимки: БГНЕС

Реджеп Ердоган към този момент пътува към Анкара, където също се чака да произнесе тирада от президентския замък.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР