Реджеп Тайип Ердоган намекна, че Турция може да одобри кандидатурата

...
Реджеп Тайип Ердоган намекна, че Турция може да одобри кандидатурата
Коментари Харесай

Турция може да одобри само кандидатурата на Финландия за НАТО

Реджеп Тайип Ердоган загатна, че Турция може да утвърди кандидатурата на Финландия за НАТО, само че няма да направи същото за Швеция. Така Анкара загатна за пръв път, че е подготвена да прегледа кандидатурата на Хелзинки настрана от тази на Стокхолм. 

Турция блокира във вторник присъединението на двете страни към Алианса, отлагайки за неопределен срок тристранната среща, която трябваше да се състои при започване на февруари и на нея да се изгладят различията по отношение на кандидатурата. 

Ердоган предизвести предходната седмица, че Швеция, която към този момент бе упрекната от Турция, че дава заслон на кюрдски терористи, не може към този момент да разчита на поддръжката на неговата страна, откакто крайнодесен екстремист изгори образец от Корана в Стокхолм.

" Ако е належащо, можем да дадем друго обръщение за Финландия. И когато дадем това друго обръщение във връзка с Финландия, Швеция ще бъде шокирана. Но в случай че единствено Финландия не направи същата неточност ", уточни турският президент Реджеп Ердоган. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР