Редица медии в Германия съобщават за случаи на прибиращи се

...
Редица медии в Германия съобщават за случаи на прибиращи се
Коментари Харесай

В Германия: Идват от България и пренасят коронавирус

Редица медии в Германия оповестяват за случаи на прибиращи се от България туристи, които се оказват инфектирани с ковид.

"Петима младежи донесоха корона от България ", написа "Бадише Цайтунг ". Те са се прибрали в провинция Баден-Вюртемберг от отмора в България и са дали позитивна проба за COVID-19 при идването си, след което са изпратени в карантина.

Германия стартира всеобщо тестване за ковид по летищата

Два нови случая на ковид на прибиращи се от България бяха регистрирани и в провинция Тюрингия. Един от тях е на жена, която дружно с младежка група от осем души е посетила курорта "Златни пясъци ". В момента се наблюдават и уведомяват всички хора, били в контакт със инфектираните.

България не е категоризирана като рискова страна от института "Роберт Кох ", напомнят немски издания. Въпреки това броят на инфектираните в страната продължава да пораства.

Германия вкарва наложителни проби за ковид за връщащите се от рискови страни

Според председателката на лекарския профсъюз "Марбургски съюз " - Сузане Йона, втората вълна към този момент е достигнала Германия, само че тя не може да бъде сравнявана с тази през март и април.

Съществува заплаха да проиграем триумфите дотук, предизвестява Йона и поучава ограниченията бъдат прецизно спазвани - отдалеченост, хигиена, носенето на маски и локалните карантини
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР