Редица автомобилни компании от години работят усилено по свои безпилотни

...
Редица автомобилни компании от години работят усилено по свои безпилотни
Коментари Харесай

Ha тpи oт нaй-гoлeмитe иĸoнoмиĸи в cвeтa им тpябвaт пoлoвин милиoн шoфьopи

Редица автомобилни компании от години работят интензивно по свои безпилотни коли и камиони. Появата на тези возила на пътя обаче ще отнеме още много време като се има поради, че с изключение на осъвършенстването им е належащо въвеждането на правна рамка за регулирането им.

И до момента в който светът чака с интерес по кое време тъкмо ще види тези коли в придвижване, транспортният бранш се " задъхва " от изострен дефицит на водачи. Съединени американски щати, Германия и Япония са изправени пред недостиг от половин милион или 565 хиляди такива, демонстрират данни на Morgan Stanley.

Именно този бранш е жизненоважен за стопанските системи и на трите страни, като в Щатите той е виновен за 75% от доставките на артикули и артикули. Ситуацията наподобява още по-сложна на фона на застаряващото население в развитите страни и пенсионирането на огромна част от водачите.

" Този дефицит ще докара до увеличение на разноските за превозвачите, както и вероятно на тези на потребителите ", показват специалистите в собствен разбор, представен от Business Insider.

" Докато транспортната промишленост в международен мащаб е относително фрагментирана и в предишното не е имала доста огромна ценова мощ, дефицитът ще усили цената за всички играчи и това ще докара до инфлация на разноските ", считат още от Morgan Stanley.

Първите белези за това към този момент са налице с повишаването на цените за товарните транспорти. Експертите обаче предвиждат, че в случай че растежът доближи 10% или повече в идващите две години, останалите участници в промишлеността ще се извърнат към различен различен превоз.

Според Morgan Stanley това ще докара до допустимо най-лошия сюжет, в който водачите ще печелят повече, само че техните работодатели ще бъдат притиснати на фона на напъните си да бъдат рентабилни на фона на скока в разноските./ money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР