Редакцията на Труд обявява гражданско неподчинение, обяви главният редактор Петьо

...
Редакцията на Труд обявява гражданско неподчинение, обяви главният редактор Петьо
Коментари Харесай

Блъсков: Редакцията на Труд обявява гражданско неподчинение

Редакцията на " Труд " афишира гражданско непокорство, разгласи основният редактор Петьо Блъсков поради политическите репресии над вестника.

" Очевидно него не го интересува съществуването на една медия, интересува го властта. Това е печалният факт, нищо повече. Разбира се, че ще има утринен брой на вестника ", съобщи основният редактор на " Труд ".

" Аз съм в демократична страна и не мога да позволи, че ще се задейства по този метод една лимитирана административна власт да тероризира една медия. Какви проекти да вършим, изобщо не съм очаквал, че ще се стигне до тази обстановка. И освен това човек, който трябваше да е в съда и да го осъдят за прекъсване на метрото (Светослав Трайков), е пристигнал тук да репресира медията. Ние не мърдаме от тук, това е гражданско непокорство. Утре " Труд " ще излезе на първа страница с това известие: " Редакцията на " Труд " афишира гражданско непокорство ". Да пристигна полицията да ни изнесе, да видят всички, които се борят за свободата на словото, по какъв начин администрацията на България, дружно с полицията, тероризира един вестник ", разгласи Петьо Блъсков.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР