Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 8 април.Нe искам

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 8 април.Нe искам ...

Новините: Най-важното за деня, 8 април

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 8 април.

Нe искам да бъда министър, както и не исках да бъда депутат. Искам да бъда в съдебна зала. За мен е жертва да бъда министър. Не ме привлича нито министерската заплата, нито служебната кола, нито имагинерната власт. Коалицията "Изправи се! Мутри вън!" приключи на 4 април.

Днес подадох заявление до ЦИК и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран, въпреки че спечелих лидерските двубои. Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен. Това написа във Facebook профила си премиерът Бойко Борисов.

Формацията на Слави очевидно отговаря на вкусовете на българите. Нашият народ трябва да преживее серия разочарования, за да разбере, че когато ти трябва водопроводчик, трябва да си викнеш водопроводчик, казва Татяна Дончева в интервю пред Дойче веле. Ето какво гласи то:

В разговори със статуквото за правителство не влизаме. Това заяви Мая Манолова, съпредседател на "Изправи се! Мутри вън!", адресирайки думите си към Николай Хаджигенов. Според нея, изказаната от Хаджигенов позиция пред сутрешния блок на БНТ си е негово лично мнение. В тази позиция той наблегна на това, че без БСП няма как при това разположение на силите в парламента да бъде демонтиран модела на управление на ГЕРБ.

Администрацията на Джо Байдън обмисля кандидатурата на Амос Хохщайн за поста специален пратеник, който ще трябва да договори Северен поток-2. Очевидно този нов опит има за цел не само да възпрепятства завършването на газопровода, но и да наложи американски възглед за отношенията на Европа с Москва. На тази новина се базира анализът на американското издание Politico.

Ружа Райчева е едно и свежите и нови лица в листите на „Има такъв народ“. Свързахме се с нея, за да разберем приоритетите на партията, както и нейните лични за включването й в политиката.

Отчитаме първи крачки от края на третата вълна. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в началото на редовния брифинг на властите. "680.5 на 100 000 е дневната заболеваемост в момента, хоспитализациите намаляват и при неусложнените случаи, и при интензивното лечение", отчете той. Министърът подчертава, че тенденциите са много крехки, но все пак са отчетливи.

Източник: actualno.com