Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 28 февруари. От

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 28 февруари. От
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 28 февруари

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 28 февруари.

От през днешния ден се възвръщат така наречен " зелени коридори “, за слагане на ваксина и на лица, които не попадат в целевите групи на етапи I – IV. Това оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Все по-бързо става нарастването на новите случаи на ковид в България като безусловно число на седмична база. 3344 нови случая повече са регистрирани за интервала 22.02 - 28.02.21 година

Има риск чакащите на опашка да не стигнат до ваксина за ковид. Това съобщи основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев. Той още веднъж посочи, че " зелените коридори " могат да работят пълноценно, когато имаме задоволително ваксини.

Броят на новите случаи на ковид означи спад като безусловно число, само че се усили леко като %. 1 079 са новооткритите инфектирани за 27 февруари, като по този начин те понижават с 602 по отношение на записаните в петък 1 681 случая. Направени са и доста по-малко проби - 8 476, т.е. спад с 5 221 по отношение на регистрираните предходния ден 13 697 теста. 

Пристигнаха 52 800 дози от имунизациите на AstraZeneca. Това е четвърта пратка на този препарат за България. Количеството е доста по-малко от авансово предстоящото за края на февруари поради индустриални проблеми, като у нас трябваше да дойдат над 140 000 дози, напомня БТВ.

" За да мога да разисквам от коя партия ще съм претендент за народен представител, би трябвало да излязат описите. Няма да съм в описите на ГЕРБ, само че ще разясня, когато стане факт. Няма значение от коя партия ще бъда, а какви позиции ще не отстъпвам ". Това съобщи в предаването " Тази неделя " по Би Ти Ви пулмологът доктор Александър Симидчиев. 

" За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка. Не можем да не отидем на Националния си празник на връх Шипка, навън, където хората могат да пазят отдалеченост и да се сътвори организация. На този декор, се отварят заведения ". Това съобщи в " Денят стартира " с Георги Любенов вицепрезидентът Илияна Йотова.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР