Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 26 май. ВТОРИ

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 26 май. ВТОРИ
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 26 май

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 26 май.
ВТОРИ ДЕН ПОРЕД НЯМА СМЪРТЕН СЛУЧАЙ ОТ КОРОНАВИРУС, ПАК ИМА ПОВЕЧЕ ОЗДРАВЕЛИ ОТ РАЗБОЛЕЛИ съдебна експертиза
10 са новите случаи на ковид, доказани за последното денонощие, като от тях 4 са в болница. Направени са обаче единствено 295 теста - поради почивния ден през вчерашния ден. Това значи по-голяма заразяемост по отношение на оня ден - тогава беше 1,35% (6 случая от 443 теста), в този момент е 3,38%.
НЯМА НОВИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС В ХЪРВАТИЯ, НАД 90% ВЕЧЕ СА ИЗЛЕКУВАНИ
Няма нови случаи на инфектирани с ковид през последните 24 часа в Хърватия. Така общият брой на инфектираните от началото на пандемията остава 2 244.
ДОКАЖИ, ЧЕ СИ ВЛЮБЕН, ЗА ДА ВЛЕЗЕШ В ДАНИЯ
Дания облекчи граничния си надзор с други скандинавски страни и Германия от понеделник. Така двойки, разграничени от блокирането поради ковид, най-сетне имат опция да се видят още веднъж, само че има измама: те би трябвало да потвърдят, че имат любовни връзки от минимум шест месеца.
МАНФРЕД ВЕБЕР: БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА съдебна експертиза ВЪЗПОЛЗВА ОТ ФОНДА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ
България е измежду страните, които ще могат да се възползват от Фонда за възобновяване след пандемията от ковид макар ниския брой на инфектираните. Това съобщи в изявление за БНР ръководителят на групата на Европейската национална партия в Европейския парламент Манфред Вебер.
ИСПАНИЯ ОБЯВЯВА 10-ДНЕВЕН ТРАУР
На 27 май, сряда, Испания ще разгласи 10 дни на народен печал в памет на жертвите на коронавирусната зараза, която взе 27 хиляди животи в страната, обявиха от държавното управление, предава AFP.
ГЪРЦИЯ ЩЕ ПОСРЕЩА НЕМСКИ ТУРИСТИ ОТ 1 ЮЛИ
Германските туристи ще могат летят до гръцките острови от 1 юли, съобщи министър председателят Кириакос Мицотакис пред немския вестник „ Билд “, като добави, че Атина ще започва някои интернационалните полети от 15 юни.
МИЛИОНИ ФАЛШИВИ РЕКЛАМИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА КОРОНАВИРУСА ПРЕМАХНАТИ ОТ МРЕЖАТА
Милиони подправени реклами за лекуване на ковид отстранени от мрежата 26.05.2020 17:30 286 0 Снимка: Getty Images/Guliver Сподели Сподели Сподели    Европейската комисия разгласи, че „ милиони подправени реклами “ в Европейския съюз са отстранени по нейно искане в съдействие с националните органи за отбрана на потребителите.
ОТВАРЯТ ДИСКОТЕКИТЕ, НОЩНИТЕ КЛУБОВЕ И БАРОВЕТЕ
Нощните клубове, нощните заведения и питейните заведения ще отворят порти от 15 юни. Това е поредна стъпка на държавното управление по пътя на отхлабването на ограниченията против разпространяването на ковид у нас, оповестява Нова телевизия.
КИТАЙСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ПРИЗОВА АРМИЯТА ДА съдебна експертиза ПОДГОТВИ ЗА ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ
Президентът на Китай Си Дзинпин съобщи, че Китай ще усили подготовката си за водене на военни дейности и ще усъвършенства опциите си за осъществяване на интервенции, защото коронавирусната пандемия ще окаже съществено влияние на национална сигурност на страната, предава Reuters, като се базира на информация на китайската държавна телевизия, съобщи организация Фокус.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР