Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 18 октомври. Нямаме

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 18 октомври. Нямаме
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 18 октомври

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 18 октомври.

Нямаме сега дефицит на свободни КОВИД кревати – както за интензивно лекуване, по този начин и за неинтензивно. За това настоя доктор Александър Златанов, зам.-здравен министър и то в светлината на новината, че в " Пирогов " към този момент няма свободни КОВИД кревати.

Регулаторните ограничения на Европейска комисия касаят битовите консуматори, а за България главният проблем е цената на тока за бизнеса. Това сподели министър председателят Стефан Янев по време на кръгла маса на тематика " Мерки за решение на казуса с високата цена на електрическата енергия и природния газ. Подготовка на позицията на България пред Европейски Съюз ", съобщи Агенция " Фокус ".

Очаква се главните храни да нарастнат с нови 7% до края на годината. Това предвижда ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов. Въпреки високите цени на тока и на природния газ обаче, няма да се стигне до внезапен скок. Причините са конкурентният пазар и свитото ползване.

Вицепремиерът по правосъдната промяна и министър на външните работи през интервала 2017 – 2021 година Екатерина Захариева е заобиколила провеждането на открити процедури по възлагане на публични поръчки над 25 пъти за 4 години. Общата стойност на дейностите, за които откритите процедури са били заобиколени, надвишава 25 милиона лева без Данък добавена стойност.

Не знам, ще забележим резултата след изборите. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията след журналистически въпрос по какъв начин ще разяснява завръщането на Делян Пеевски в политиката и това би ли помогнало за бъдеща коалиция на ГЕРБ с Движение за права и свободи, или в противен случай.

Свидетели сме на една изнервена акция с доста неясноти. Политиците са отговорни за озлобяването и радикализирането на жителите. На 15 ноември ще се събудим с чувството, че няма никаква смяна спрямо предходните избори.

През последните 4 месеца поредност от инспекции сподели съществуването на десетки хиляди фиктивни почивки на възпитаници. Това съобщи служебният министър на образованието Николай Денков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР