Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 13 януари. Председателят ...

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 13 януари. Председателят

Новините: Най-важното за деня, 13 януари

Редакционният екип ви показва най-същественото за деня, 13 януари.

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изпрати до основния контрольор в Инспектората към Висшия правосъден съвет (ИВСС) Теодора Точкова настояване за даване на копие от цялата документация по отношение на всички осъществени по отношение на него инспекции.

„ Убеден съм, че министърът и здравните ни управляващи ще създадат по този начин, че да извършим една чудесна имунизация за образец “, обяви министър председателят в края на предходната седмица в присъщия си (само)хвалебствен жанр.

Само три дни откакто депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски е сключил контракт за лобистки услуги за неговите ползи да бъдат представлявани пред американската управа и да бъде търсено решаване за негови казуси в Съединените щати пред хората, които дефинират политиките, от които Съединени американски щати се управлява, същото е сторил считаният за дясна ръка на Цветан Цветанов – Павел Вълнев.

" За страдание към този момент е толкова явно, че в тези съвещания някой желае да каже, че ще се манипулират изборите – несъмнено, че това е един от факторите да отблъснем хората да гласоподават, да си мислят, че всичко е нагласено. Това е опасна заигравка. Не знам какви ще са политическите дивиденти за държавния глава. "

Въз основа на разбор на данните за четири прочути на индивида ковид, които предизвикват леки признаци на обикновена простуда, американски учени са създали прогноза за развиването на Коронавирус-19 за следващото десетилетие. Авторите считат, че през това време коронавирусът SARS-CoV-2 ще стане ендемичен, а имунитетът от миналата в детството лека форма на болестта, ще остане през целия живот.

България е с по-положителни и атрактивни национални паркове от тези на Швейцария, съгласно изследване на специалистите от SaveOnEnergy.com/uk за най-високо оценените национални паркове в Европа.

Всеки четвърти българин е имал желание да живее в чужбина. 22% от интервюираните показват, че имат познат/роднина, които се е върнал от чужбина с желание да живее непрекъснато в България. 31% показват, че българите, живеещи в чужбина, са по-щастливи от живеещите от България, до момента в който 44% са на противоположното мнение. Това показват данните от социологическо изследване на организация „ Тренд “.

Източник: actualno.com