Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 11 юни. Очаквам

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 11 юни. Очаквам
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 11 юни

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 11 юни.

Очаквам да бъде интензивен прехвърлянето на делата и случаите от България, по които ще работи европейската прокуратура. Това разгласи европейският основен прокурор Лаура Кьовеши по време на брифинга си пред българските медии.

Мисля, че занапред ще бъдат осъзнавани последствията от глобите на Съединени американски щати, наложени на български жители и компании по закона Магнитски. Това сподели в Студио Actualno военачалник Атанас Атанасов, спредседател на „ Демократична България “ и ръководител на партия „ Демократи за мощна България “.

Критици настояват, че Бойко Борисов, съдружник на немския канцлер Ангела Меркел, стои зад десетилетие корупция и стопански провали. Докато той губи властта, Съединени американски щати се оправят с корупцията в страната му. Това твърди в своя публикация „ Файненшъл Таймс “, отдадена на обстановката на българската политическа сцена.

Антикорупционният фонд (АКФ) разгласява ново следствие за корупция в правосъдната власт, което осветява скица за рекет на обвинени лица, чиито каузи се гледат в Специализирания съд.

Държавните компании и ведомствата могат да употребяват текстове от закона за публичните поръчки, с цел да отхвърлят да работят с компании и лица, свързани със глобените от Съединени американски щати по закона “Магнитски ” Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков.

Не виждам връзка сред глобите от Съединени американски щати и визитата на европейския основен прокурор у нас – Лаура Кьовеши. Европейската прокуратура има строго избрана подготвеност и тя няма нищо общо със глобите, наложени от финансовото министерство на Съединени американски щати. Това съобщи в ефира на bTV някогашният шеф на Националната следствена работа – Бойко Найденов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР