Редакционният екип ви представя най-важното от деня накратко. Ваксинацията срещу КОВИД-19

...
Редакционният екип ви представя най-важното от деня накратко.
Ваксинацията срещу КОВИД-19
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 6 декември

Редакционният екип ви показва най-важното от деня в резюме.

Ваксинацията против КОВИД-19 и дали да бъде наложителна или не е прерогатив на националните управляващи във всяка страна-членка на Европейски Съюз. Това категорично акцентира представител на Европейската комисия на днешния постоянен пладнешки брифинг.

Допустимо ли е от правна позиция въвеждането на наложителна имунизация?

България е съумяла да обърне епидемиологичната вълна без да влиза в локдаун. На доста места в Европа сега има цялостно затваряне. Това изясни министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

Американски специалисти считат, че новият вид на ковид – Омикрон, не е толкоз рисков като „ Делта “. Новата разновидност бързо се популяризира в Съединените щати, само че първичните оценки сочат, че не е толкоз смъртоноснa.

Испания ще бъде първата страна от Европейски Съюз, която ще се възползва от помощта на Фонда за възобновяване от пандемията в блока, основан за битка с икономическите последствия от COVID-19, откакто Европейската комисия даде зелена светлина за погашение на първия транш от 10 милиарда евро на страната.

Банковата система е ликвидна, банковият бранш е в добра кондиция, въпреки че годината беше турбулентна. Фактически депозитите се усилват – хората фактически са обезпокоени и по тази причина икономисват. Това значи и, че няма доста капиталови благоприятни условия, усилват се покупките на жилища, което следим доста деликатно, само че е притеснително за стопанската система да няма вложения. Това съобщи шефът на Българска народна банка Димитър Радев.

Инфлацията изпреварва растежа на стопанска система, което е тревожна наклонност. Това сподели за „ Монитор “ икономистът Румен Гълъбинов. “Продължи ли тя повече от две тримесечия, тогава към този момент има риск от стагфлация “, добави той.

Служебният стопански министър Даниела Везиева е освободила шефове на Държавната консолидационна компания (ДКК), които предходната седмица уволниха изпълнителния шеф Ваня Караганаева. Това оповестиха от Министерството на стопанската система пред кореспондент на Actualno.

Нито една страна в Европа не е чиста. Нито еднашефката на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши в изявление за Neue Zürcher Zeitung " Не проличава в Източна Европа да има повече корупция, в сравнение с в Западна ", споделя още Кьовеши.

Консултациите с парламентарно показаните политически партии при президента вървят доста добре. Имаме желание в най-скоро време да получим мандата и този път да го върнем изпълнен и то без основни изненади в него. Това съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров.

Заради злополука на цистерна краткотрайно е лимитирано придвижването в изпреварващата лента на автомагистрала " Струма ". Инцидентът е станал при 40 километър в посока София, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Бившият ръководител на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров е одобрил нарастване на скоростта на Автомагистрала " Струма " от 90 км/ч. на 120 км/ч. Според документи, с които Actualno.com разполага, това се е случило още през юли, 2013 година.

На 6 декември имен ден честват всички, които носят името Николай, Николина, Нина, Никол, Николинка, Кольо, Николета, Колю, Ненка, Ненко и производните им. По традиция на трапезата би трябвало да участва люспеста риба.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР