Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден. КОРОНАВИРУСЪТ

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден. КОРОНАВИРУСЪТ
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 7 април

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден.
КОРОНАВИРУСЪТ ЗАСЕГНА 81% ОТ РАБОТЕЩИТЕ Пожарна охрана СВЕТА
Спирането на бизнеса и другите стопански ограничения по отношение на разпространяването на новия ковид са засегнали 2,7 милиарда служащи по целия свят. През второто тримесечие на 2020 година заради разнообразни ограничавания ще бъдат изгубени общо 6,7% от работното време, което се равнява на цялостно неявяване на работа при 195 милиона души, сочи отчет, оповестен от Международната организация на труда (МОТ).
12 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС У НАС, ОБЩО СА 577
577 са доказаните случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния действен щаб. През днешния ден са потвърдени още 12 нови случая, като 7 са в София, 3 в Стара Загора, 1 в Пловдив и 1 в Кърджали. Лабораториите не престават да работят, оповестиха от Министерство на здравеопазването.
ЩЕ НАЛОЖАТ ЛИ ДЕПУТАТИТЕ ЦЕНЗУРА В ИНТЕРНЕТ?
Точно когато беше въведено изключителното състояние поради ковид в България, Вътрешна македонска революционна организация внесе законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и малкия екран. Целта му, най-малко съгласно вносителите, е да се бори с подправените вести.
73% ОТ БЪЛГАРИТЕ ОДОБРЯВАТ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ
52% утвърждават дейностите на държавното управление в борбата с ковид. Според 70% България не е закъсняла с ограниченията против разпространяването на COVID-19, до момента в който 67% правят оценка, че европейските страни са закъснели. Най-голяма поддръжка от взетите ограничения се регистрира по отношение на затварянето на заведения, заведения за хранене, питейни заведения, фитнеси и други места, в които се събират повече хора. Това сочат данните от последното изследване на " Тренд ", представено от БГНЕС.
„ БАТКО И БРАТКО “ ЩЕ ПОДДЪРЖАТ ПЪТИЩАТА В ЯМБОЛ И СЛИВЕН 5 ГОДИНИ
Два консорциума с компании на Веселин и Емил Георгиеви от добилата необятна известност скица „ Батко и Братко “ ще поддържат държавните пътища в областите Сливен и Ямбол през идващите 5 години.
КОНСУЛЪТ НИ В ХАГА СЪБИРАЛ ТАКСА " КОРОНАВИРУС "
По предписание на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева неотложно беше прекъсната задграничната командировка на Свилен Илиев, завеждащ консулската работа в посолството ни в Хага, Кралство Нидерландия. Причината е, че той събира нелегално „ такса “ ковид от посетителите в консулската работа на посолството: по пет евро за български жители и 10 евро за нидерландски и други жители, оповестиха от Министерство на външните работи.
ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ: НЯМАМЕ НАРАСТВАНЕ НА СМЪРТНОСТТА, НЕ ПРАВИМ ЕКСПЕРИМЕНТИ С МЕРКИТЕ
Нямаме повишаване на смъртността, не могат да се скрият труповете. Това е един от най-важните индикатори, че ние се оправяме добре на този стадий. Ние не би трябвало да си вършим опити с ограниченията.
РАДЕВ: СИТИ ХОРА ВЗЕМАТ РЕШЕНИЯ, А ГЛАДНИЯТ ЧОВЕК ИЗЛИЗА НА УЛИЦАТА
Трябва да се намерения освен за физическото оцеляване на нацията, само че и за психическото. Хората, които вземат решения, са сити хора, само че доста българи гладуват, а гладният човек излиза на улицата. Това сподели президентът Румен Радев представен от bTV, който посети УМБАЛСМ „ Пирогов “ в столицата.
ДОЦ. АТАНАС МАНГЪРОВ: АКО НЕ съдебна експертиза ДЕЙСТВА ПРАВИЛНО, ЩЕ ЗАГИНАТ ПОВЕЧЕ ХОРА
" Аз не съм зложелател на страната, аз не желая хора да умират. Опитвам се да кажа какво би трябвало да се направи, съгласно мен и науката, с цел да умират по-малко хора. Ако не се работи вярно ще умрат повече хора, в сравнение с в случай че се работи вярно. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР