Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 26

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 26
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 26 януари

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 26 януари.

СТЕФАН ЯНЕВ: НАШИ ВОЙНИЦИ НЯМА ДА УЧАСТВАТ В КОНФЛИКТ В УКРАЙНА

Нито един български боец няма да вземе присъединяване в спор или интервенция в Украйна, без тези решения да бъдат взети в Народното събрание. 

БЪЛГАРИЯ ЗАЛАГА НА АРМИЯТА, ЗА ДА съдебна експертиза ОТБРАНЯВА

България ще работи в посока деескалация на напрежението по оста НАТО-Украйна и Русия. Това сподели министър председателят Кирил Петков след съвещанието на държавното управление. " На днешното съвещание на държавното управление беше решено да се употребяват всички благоприятни условия този спор да бъде решен по дипломатически път.

МАРЕШКИ С ДОГОВОР ЗА ДОСТАВКА НА ПОПУЛЯРНО КОВИД ЛЕКАРСТВО - ЗА 28,6 МЛН. ЛЕВА

Дружеството " Фармнет " ЕАД – еднолична благосъстоятелност на " Марешки Холд ", има контракт с Министерството на здравеопазването за доставка на новото коронавирус лекарство с название " Молнупиравир " (Molnupiravir). Договорът е на стойност 28 633 440 лева с Данък добавена стойност, оповестен е през днешния ден (26 януари) в националната платформа за електронни публични поръчки ЦАИС ЕОП.

ДЪРЖАВАТА ПАК ИСКА ДА КУПИ КОВИД ЛЕКАРСТВО ОТ МИС БЪЛГАРИЯ 2009 И СЪПРУГА Ѝ - ЗА МИЛИОНИ

За повторно в границите на последните 2 месеца Министерството на здравеопазването желае да купи коронавирус лекарство, което доставя компания на Антония Петрова-Батинкова - Мис България 2009, и нейния брачен партньор Ивайло Батинков.

ЗАКАНА: ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ НА КЛУБОВЕ, БАРОВЕ И ДИСКОТЕКИ БОЙКОТИРАТ ЗАПОВЕДТА ЗА ВЕЧЕРЕН ЧАС

" Абсолютно всички притежатели на клубове, питейни заведения и нощни заведения ще бойкотират ограничаващата заповед на Столичната районна здравна ревизия. Според нас тя е дискриминационна и ще унищожи сектора ". Това съобщи за Actualno.com ръководителят на Сдружението на заведенията в България Емил Коларов.

ДВА ЧАСА ДЕПУТАТИТЕ ДЕБАТИРАХА ЛЪГАЛ ЛИ Е В ДЕКЛАРАЦИЯ НОВИЯТ ШЕФ НА ТОТОТО

Над два часа парламентарно време отделиха депутатите, с цел да одобряват оставката на Александър Тодоров от " ИТН ", който беше определен от противоречивия министър Радостин Василев за нов изпълнителен шеф на спортния тотализатор.

НИКОЛАЙ ДЕНКОВ: НАПРЕЖЕНИЕТО ВЪРХУ УЧИТЕЛИТЕ Е ОГРОМНО, СЕГА Е МОМЕНТЪТ ДА СИ ПОЧИНАТ

Статистиката от през днешния ден демонстрира следното - при учителите е по-сериозна броя на диагностицираните с COVID-19 - 3,87%, при учениците обстановката е малко по-спокойна - 1,27% в страната. Разликите в обособени елементи от страната е 7-8 пъти. Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия министърът на образованието Николай Денков.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР