Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 10

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 10
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 10 май

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 10 май.

Заседанията на Комисията по проверка на ръководството на страната през последните 10 години не престават с чуването на министъра на районното развиване и благоустройството в оставка Петя Аврамова.

Отново високо напрежение сред депутатите беляза и последното съвещание на комисията по проверка на настоящото ръководство, ръководена от Мая Манолова.

Скандал беляза чуването на Петя Аврамова в Комисията по проверка. Изказване на депутата от Демократична България Ивайло Мирчев вбеси групата на ГЕРБ.

Лидерът на партия " ИТН " Слави Трифонов упрекна премиера в оставка Бойко Борисов в неистина за цената на изборите на 4 април.

Има задоволително налични количества ваксини в страната, регулярно се правят доставките от всички производители. „ Зелените коридори “ за имунизация могат да продължат да действат. В това увери шефът на Изпълнителната организация по медикаменти Богдан Кирилов във връзка идването на още 273 780 дози от имунизацията против COVID-19 на Pfizer/BioNTech.

В Комисията по финансов контрол няма открити нарушавания на законодателството, което се отнася до активността на обществените сдружения, в това число и за активността, осъществявана от " Градус " АД и неговите дъщерни компании. Това оповестиха от КФН.

Градус ” АД не може да допусне уронване на дългогодишно градения имидж на компанията и ощетяване на своите вложители, клиенти и снабдители, и е задължено и ще предприеме всички вероятни правни дейности за отбрана на техните ползи. Дружеството е готово за цялостна данъчна проверка и инспекции от всички институции. Това се споделя в позиция на „ Градус ” АД.

Удължаване на образователната година няма да има. Това заяви в предаването „ Лице в лице “ по БТВ министърът на образованието в оставка Красимир Вълчев.

Над 65% от хората, които работят отдалечено сега, желаят да продължат да работят от у дома. Общо 58% пък декларират, че ще търсят нова работа, в случай че би трябвало да се върнат в офиса. Това излиза наяве от изследване на уебсайт предлагащ разгласи за работа, представено от Монитор.

Американското държавно управление разгласи изключителна обстановка, откакто най-големият водопровод за гориво в Съединени американски щати (Colonial Pipeline) беше ударен от хакерска атака, кодирала компютърните системи, съобщи BBC, представена от БГНЕС.

Страната на Владимир Путин се построява, като се гледа обратно в предишното, а не се гледа в бъдещето, както беше по време на перестройката, стартирана от Михаил Горбачов. Режимът преследва критиците и не влиза в разговор, написа Пилар Бонет в испанското издание El País, като несметно употребява антируска изразителност в обявата си под заглавие Rusia, vendrán tiempos peores.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР