Редакционният екип ви представя най-важните новини от 23 юли.  Вътрешният

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини от 23 юли.  Вътрешният
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 23 юли

Редакционният екип ви показва най-важните вести от 23 юли. 

Вътрешният министър Бойко Рашков разгласи от парламентарната естрада, че ще сезира избран прокурор за дейностите на основния прокурор Иван Гешев и ще чака този обвинител да прояви кураж.

„ Не съм сюрпризиран от резултата във Висш съдебен съвет. Не съм имал и илюзии, че те ще одобряват моето предложение. В края то бе оставено без разглеждане, което е странното. В публичен проект това разискване извърши своето предопределение. Хората чуха претекстове, причини и видяха резултата ”. Това съобщи правосъдният министър проф. доктор Янаки Стоилов.

От инспекциите, които извършихме, взехме решение, че по отношение на две лица, участващи в митингите, са прилагани непозволено специфични разследващи средства. Едно от лицата е с дейна политическа активност и е отвън митингите. Това съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия Огнян Стоичков от Националното бюро за надзор на СРС.

Решението на Висш съдебен съвет беше предстоящо и аз съм го декларирал доста от дълго време, съобщи вътрешният министър в служебното държавно управление Бойко Рашков във връзка вчерашния отвод на кадровия орган да се произнесе всъщност по настояването за предварително освобождение от поста на основния прокурор Иван Гешев.

ГЕРБ-СДС няма да взе участие в днешните политически съвещания при президента Румен Радев, заяви в Народното събрание ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По главните цели, които ние имаме и които президентът счита за значими нямаме разминавания. По мое схващане от декларациите на останалите политически партии - " Демократична България ", " Изправи се БГ! Ние идваме! ", значително Българска социалистическа партия и колкото и да е необичайно целите по някои неща и на Движение за права и свободи, нещата са едни и същи за всички, без значение от обособените политически акценти. Според нас, в случай че успеем да стъпим на нещата, които ни сплотяват, възможностите да има кабинет са положителни. Това сподели ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов след консултациите с президента.

Кабинети се редят, когато се прави съществено месеци наред. Надявам се мощно да не става дума за подобен интервал от време и няма да стане за една среща. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред публицисти в Народното събрание, откакто дружно с „ ИТН “ разискаха възможна поддръжка за съставянето на кабинет.

Предизвикателствата пред страната няма смисъл да ги приказваме още веднъж, само че следва да работим интензивно върху това, което вие постоянно сте заявявали - разграждането на порочното ръководство, мафиотският модел, оправянето с корупцията, решаването на обществените проблеми, на тежкото разделяне в приходите, неравенствата на българските жители и, с цел да се получи всичко това е нужно дейно, отговорно държавно управление, което да се опре на необятна парламентарна поддръжка ". Това съобщи президентът Румен Радев по време на консултацията си с парламентарната група на Българска социалистическа партия за сформиране на кабинет.

Европейската комисия е разкрила против България предходната година 41 нови наказателни процедури за неспазване или ненапълно използване на законодателството на Европейски Съюз. Това сочат данните от отчет, показан през днешния ден от комисията.

С предлагането ни за актуализация на бюджета на държавното публично обезпечаване ще се даде опция за повдигане на всички пенсии. Това съобщи в „ Лице в лице “ по Би Ти Ви служебният обществен министър Гълъб Донев.

" Най-голямото терзание от влизането ни в еврозоната е какво ще се случи с цените. Според мен ще има ускоряване на инфлацията в кратковременен проект. Става въпрос за първите 1-2 години след превалутирането. В други страни виждаме такива данни да по-висока инфлация. " Това съобщи в предаването Студио Actualno икономистът Георги Вулджев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР