Редакционният екип ви представя най-нажното за деня, 21 септември: Пет

...
Редакционният екип ви представя най-нажното за деня, 21 септември: Пет
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 21 септември

Редакционният екип ви показва най-нажното за деня, 21 септември:

Пет огромни интернационалните банки са изпрали пари на олигарси, наркотрафиканти и лица, които са обект на интернационалните сакции. Секретните документи съдържат информация за транзакции, свързани с търсената българка Ружа Игнатова и пирамидата „ Уан коин “(OneCoin). Разследването е направено въз основа на над 2 000 отчета за подозрителна интензивност. Те са подавани от петте огромни банки към звеното за финансови закононарушения на американското финансово министерство. " Джей Пи Морган Чейс " (JPMorgan Chase), " Ейч Ес Би Си " (HSBC), " Дойче банк " (Deutsche Bank) и " Банк ъв Америка " (Bank of America) са траяли да превеждат средства на обвинени, твърди следствието.

Северна Корея е изпълнявала комплицирана скица за пране на пари в продължение на години, като е употребила поредност от „ кухи “ компании и помощ от китайски компании, „ изпирайки “ пари през известни банки в Ню Йорк, съгласно поверителни банкови документи, прегледани от NBC News. Банковите прехвърляния от свързани със Северна Корея компании с непрозрачна благосъстоятелност от време на време се случват единствено през дни или часове, а преведените суми са в кръгли числа без ясни търговски аргументи за транзакциите, съгласно документите.

Началникът на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев напуща поста. Това разгласи самият той във Фейсбук. " Напускам президентската институция заради разминаване в оценките, методите и задачите на политиката (не в преходен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред! ", написа той. В същото време от президентството пристигна малко известие до медиите, в което се показва, че Методиев е " освободен " от служба по решение на президента Радев.

Доживотен затвор без право на подмяна за атентаторите от летище " Сарафово ". Присъдата бе произнесена преди минути от Специализираният углавен съд, съобщи БГНЕС. Съдията Аделина Иванова заяви, че подсъдимите по делото за атентата - Мелиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан, ще платят и цивилен искове за неимуществени вреди.

Както видяхме на втори септември, Министерство на вътрешните работи и управляващите не са на наша страна. Тоест на страната на народа. Ето за какво сюжетът и всичко планувано за утрешното " Велико национално въстание III " ще го запазим в загадка. Това съобщи пред Actualno.com адв. Николай Хаджигенов във връзка готвения за утрешния Ден на независимостта народен митинг в центъра на София, който ще стартира от 17:00 ч. пред фонтана на Президентството. Хаджигенов уточни, че " Отровното трио " е получило информация, че ще има още веднъж внедрени футболни почитатели в гражданския митинг.

" Това, което става в учебните заведения или детските градини, които започнаха по-рано, са случаи на хора, които не са се заразили в учебните заведения. От тази седмица чакаме увеличение на случаите при контакт на учениците. Но мисля, че МОН дружно с комисията с Министерство на здравеопазването направиха доста. И това, че се даде опция проблемите да се вземат решение по места, съгласно мен, е най-хубавата крачка в ограничението на случаите на ковид, тъй като всеки район е друг и всяка детска градина е друга и до огромна сепен зависи от опита, сърцето и интелекта на шефа какви ограничения ще предприеме. " Това сподели пред BTV проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Национален център за заразни и паразитни заболявания.

Задължението учениците и учителите да носят защитни средства се оказа добре пристигнало за търговците. Магазините са цялостни с резлични типове маски, които по-скоро се състезават по атрактимност и хубост, в сравнение с по висока степен на преватнивност. Никой не управлява типа на маските и материята, от която са направени. Това излиза наяве от репортерска инспекция на БНР в Ловеч. Маски от синтетични материали могат да се намерят както в магазини от вида на „ Всичко за 1 лев “, по този начин и в книжарници. През някои от тези маски не може да се диша, описват родители.

Новата образователна година едвам стартира и доста родители споделят, че към този момент са изтощени. Отново - учебници, раници, подготвяне на обяд за учебно заведение, пособия... Но тази година е друго. Тази година е по-зле. Така стартира публикацията на френската журналистка Титю Льокок за френското издание Slate.fr. " Може би единствено аз и родителите, които познавам, само че към този момент съм на границата на силите си. На 5 септември още веднъж започнахме да крещим на децата и си пращаме на едно особено място Мария Монтесори с нейната педагогическа система, тъй като ние не можем да поносим повече - в този момент ще избухнем, разбирате ли? ", споделя още Льокок.

Гърция е пред нова тотална карантина. Властите в южната ни съседка обмислят възобновяване на цялостното затваряне поради възходящите случаи на COVID-19. Това е опит да се предотврати разпространяването на пандемията и да се облекчи натискът върху интензивните отделения в лечебните заведения, лекуващи болестта. Гръцкият вестник Protothema разяснява, че интервалът сред 21 септември и 4 октомври е „ Краш-тест “ за жителите на област Атика.

От гражданската организация Спаси София реагираха остро на готвеното следващо редуциране на градския превоз в София. В отчет, импортиран в Столичния общински съвет от зам.-кмета по превоз, Кристиан Кръстев и съветниците от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация Зафир Зарков и Карлос Контрера, се планува съществено утежняване на транспортното обслужване в редица квартали, само че се дават повече пари за частен автобусен транспортьор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР