Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден,

...
Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден,
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 15 януари

Редакционният екип на ви показва най-важните вести за миналия ден, 15 януари.
БРИТАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НЕ ПРИЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА МЕЙ ЗА BREXIT
Сега държавното управление има три дни да показа различен вид на съглашението. Сред вероятните сюжети е приемане на пролонгация за създаването на нови договорености или излизане на страната от Европейски Съюз без условия
ДВЕ КОМИСИИ ДАДОХА ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА ПРЕГОВОРИ С АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА F-16
След 5 часа разискване на закрити съвещания в парламентарната комисия по защита и тази по бюджет и финанси беше дадена зелена светлина за пускане на договаряния със Съединени американски щати за придобиване на изтребители F-16.

С 10 гласа " за ", 6 " срещу " и нито един въздържал парламентарната правна комисия преодоля президентското несъгласие по отношение на поправките в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК). Става въпрос за така наречен секрети арести - за 48 часа на пълнолетни и за 24 часа на малолетни.

Съгласно публично известие на МВР-Бургас, корабът още веднъж е на рейд в Бургаския залив, откакто през вчерашния ден чиновници на " Морска администрация " и " Гранична полиция " са връчили на капитана предписание за връщането му - след съвсем двуседмичния му престой в отвън териториални води без реализиране на позволения еднократен преход до ремонтна база в Тузла, Турция.

Нов следващ срив в системата на държавната администрация тази заран. Този път " пострадала " се оказа тази за издаване на административно-наказателни производства на Министерство на вътрешните работи. За благополучие казусът бил бързо остранен - за към 30 минути.

От през днешния ден Македонският Закон за езиците към този момент е оповестен в Държавен вестник. След публикуването на закона там, с изключение на македонския език, албанският език също става формален език, който ще се ползва при другарство и приложимост във всички дейности на жителите пред всички органи, съставляващи държавната власт. Законът задължава съдилищата, прокуратурите, както и всички други органи и институции да разрешават потреблението, използването и използването на всеки от формалните езици и техните писма при своите дейности.

Внасяме сигнал до Европейската комисия, тъй като виждаме държавна помощ в даването на концесията. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски по отношение на концесията на Летище София. По думите му, най-голямото нарушаване било, че в радиус от 100 километра от Летище София никой различен концесионер няма да има право с присъединяване на страната или независимо да построява летище.

Вчера (14 януари) шоуменът Слави Трифонов не пропусна да се включи в дебатите във връзка откриването на " Пловдив - европейска столица на културата ". Той скандализира публичното мнение с информацията, че атрактивната сцена в центъра за откриващите тържества коства доста по-малко, в сравнение с е платила за нея община Пловдив.

" Булгартабак " в действителност наподобява жертван поради приватизационния си контракт и това не е единствено медийна нечиста сделка. Същото се отнася и за други предприятия. Това призна Руси Статков - член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор.

Финансовото положение на сдружението е устойчиво. Това сподели изпълнителният шеф на " Холдинг БДЖ " инж. Никола Василев. " От това, което сме съумели да свършим в границите на три седмици, след като сме тук, можем да кажем, че всичко е под надзор. Финансовото положение на сдружението е устойчиво. Правим всички благоприятни условия да предоставим по-качествена услуга на клиентите на БДЖ ", съобщи той, представен от " Фокус ".

Сръбският президент Александър Вучич акцентира във връзка идното посещаване на президента на Русия Владимир Путин в Сърбия, че съдействието с Русия е значимо за бъдещето на страната. В изявление за Пинк ТВ Вучич заяви, че по време на визитата на Путин ще бъдат подписани 21 съглашения.

На 3 август, 2017 година ми беше връчено обвиняване, че съм провел незаконна група, дружно със сина ми, който беше " прибавен " на по-късен стадий, както и някогашният финансов шеф на " Дунарит " Никола Киров. Оттогава никой не ме е търсил по това обвиняване. Това съобщи притежателят на " Емко " Емилиян Гебрев.

В тирада пред Европейския парламент австрийският канцлер Себастиан Курц приветства завръщането на Западните Балкани в центъра на европейските събития и акцентира смисъла на разрешаването на разногласието за името в този подтекст.

Съвсем скоро, на 21 януари, следва последното цялостно лунно затъмнение чак до 2022 година. В нощна на 20 против 21 януари кървата цялостна луна ще може да бъде забелязана най-ясно от Северна и Южна Америка, в някои елементи на Европа, както и в Африка.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР