Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на новинарските

...
Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на новинарските
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 28 ноември

Редакционният екип на показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на новинарските акценти, от днешния 27 ноември, събота.

Международната рейтингова организация Standard&Poor`s удостовери дълготрайния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута `BBB/A-2` със постоянна вероятност. Според международните специалисти от организацията ние сме една от страните с най-ниските темпове на понижаване на брутния вътрешен артикул. Така министър председателят Бойко Борисов разяснява кредитния рейтинг на България в профила си във Фейсбук.

Международната рейтингова организация S&P Global Ratings удостовери дълготрайния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута `BBB/A-2` Перспективата пред рейтинга остава постоянна, оповестиха от Министерството на финансите.

Бюджетът е разчетен по този начин, че да може да се извършва от всяко държавно управление, без значение от конфигурацията на политическите сили. Това съобщи министърът на финансите Кирил Ананиев пред Дарик радио. Той подсети, че във финансовия проект за идната година е очакван сериозен буфер в размер на 5% от разноските и прехвърлянията на ведомствата и институциите или 650 млн. лева, които са предопределени за изключителни разноски, породени от Коронавирус рецесията.

Броят на новите случаи на ковид означи спад и като безусловно число, и като %. За 26 ноември са регистрирани 3 327 нови случая. Това е с 241 по-малко на дневна база по отношение на регистрираните през вчерашния ден 3 568 случая. Направени са повече PCR проби – 9 179, по отношение на 9 093 при предходния доклад, т.е. разлика от 86 теста. Така процентът на позитивни проби за следващ ден бележи спад - от 39,23% през вчерашния ден до 36,24 на 100 през днешния ден. Общо доказаните случаи на ковид в България към този момент са 139 955. Направени са общо 959 533 PCR теста.

Лидерът на опозиционната македонска партия ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски с нервен звук разгласи, че " този уикенд в София ще бъде разпарчетосана Македония ", оповестява БГНЕС. Това стана по време на митинг пред постройката на държавното управление в Скопие във връзка изявлението на премиера Зоран Заев пред БГНЕС, в което той се разгласи за другарство и добросъседство.

Паметникът на брега на Охридското езеро в памет на българските туристи, изгубили живота си при потъването на кораба " Илинден ", който беше опустошен от вандали, е възобновен изцяло тази събота, оповестява БГНЕС.
Вандалите бяха съборили " Стилизираната капка ", в която са преплетени 15 железни рози. Тя подсещаше за трагичния случай в Охридското езеро на 5 септември 2009 година При крушението се удавиха 15 български туристи. На кораба имаше над 50 души от България, които пътуваха към манастира " Свети Наум ". Корабът " Илинден " потъна на 200 м от брега.

Ще се явим на изборите с марката " Изправи се.БГ ", а кой ще се включи в регистрацията ще се реши, щом уточним формата – той е отворен. Това съобщи водачът на гражданското придвижване Мая Манолова по Българска национална телевизия.

На 27 ноември следобяд въоръжени мъже нападнаха видния ирански нуклеарен физик Мохсен Фахризаде. По време на конфликта сред неговата работа за сигурност и нападателите той беше тежко ранен и умря в болничното заведение. Според организация " Фарс ", представена от БГНЕС, нападението е осъществено в град Абсар в провинция Техеран. Фахризаде оглавяваше научноизследователската и иновационна организация към нуклеарната стратегия на Иран в Министерството на защитата.

Ако зависеше от него, цяла Турция щеше да пие единствено айрян. Ердоган ненавижда алкохола: откогато е на власт, цените на ракията са скочили с цели 2000%. Затова от ден на ден турци протягат ръка към ментета - с съдбовни последствия, написа Deutsche Welle в собствен материал, показан без редакторска интервенция.

Турция възнамерява да премисли политиката си към Съединени американски щати поради различия с Русия. Това оповестява организация Bloomberg, представена от БГНЕС. Анкара разчита да подпише оръжейни контракти. Турските управляващи се надяват също, че Съединени американски щати ще оказват помощ да се преодолеят различията със съдружниците от НАТО.

Саудитска Арабия ускорява напъните си за разрешаване на тригодишния спор с Катар преди новата американска администрация на Джо Байдън, написа изданието The Financial Times, представено от БГНЕС. През юни 2017 година Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет ненадейно оповестиха спиране на връзките с Катар и му постановиха транспортна обсада, обвинявайки го в поддръжка на тероризма. Катар отхвърли обвиняванията и съобщи, че е подготвен да уреди връзките със съседите си на основата на взаимно ценене на суверенитета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР