Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите

...
Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 15 май

Редакционният екип на показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на акцентите от днешния 15 май, събота.

Размириците и военните дейности в ескалиралия спор сред Израел и Палестина са били изцяло предотвратими, само че са позволени доста неточности от двете страни. Това мнение изрази в изявление за БНР Николай Младенов, до неотдавна координатор на Организация на обединените нации за мирния развой в Близкия изток. По думите му напрежението е било оставено да се натрупа седмици наред, преди да се стигне до интензивните военни дейности, на които сме очевидци сега.

На едно от празненствата шефът играе карти с приятелите си. Един от тях демонстрира видео за това какво се е случило на предприемач, който е отказал да извърши желаното от тях. Сниман е, до момента в който се намира в ареста и над него е осъществено полово посягане.
Друг член на групата, прочут като " Пилето ", платил 2500 евро на блестяща жена, с цел да се " погрижи " за шефа. Останалите подаряват на огромния мъж златни кюлчета като подарък. Звучи като извадка от гангстерски филм, само че " босът " е Бойко Борисов – досегашният министър председател на България.
Така стартира най-новата публикация за България в The Economist, отдадена на абсурда в Комисията по проверката в 45-ото Народно заседание, където предприемачът Светослав Илчовски даде " шокиращи " (както ги дефинира изданието) показания против властта. Материалът в авторитетното интернационално издание не е подписан от съответен създател. Отбелязва се, че публикацията е включена в секцията " Европа " в печатното издание – със заглавие " Битката против Борисов ".

Моята оценка за първите дни на служебния кабинет е, че стартира да се връща държавността в страната. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев в село Руня.
„ Това е най-важната задача - българите да бъдат уверени, че има подсилване на тази държавност, връщане на нормалността. Разбира се, два месеца са прекомерно дребен интервал, с цел да се създадат някакви основни неща. Но аз съм уверен, че хората, които са в този кабинет, ще създадат всичко допустимо българите да го усетят “, уточни Радев. 

Румен Спецов няма участия в частни сдружения при встъпването си в длъжността изпълнителен шеф на Националната организация за приходите, заяви пресцентърът на Приходната организация.
В известието се показва, че Спецов е придобил компания след овакантяване на системата на Национална агенция за приходите през 2015 г и досега на продажбата ѝ през април 2016 година, тя не е имала отговорности към фиска. От Национална агенция за приходите прецизират още, че през 2018 година Румен Спецов е подал декларация за спиране на активността на всички свои компании в България заради приемането на статут на непрекъснато пребиваващ в Дубай, където живее със брачната половинка си, работеща за огромна интернационална компания в Дубай.

Тази есен в страната ще бъде показана българската ваксина против COVID-19. Toва съобщи имунологът в Българска академия на науките проф. Андрей Чорбанов в утринния блок на Българска национална телевизия.
Проф. Чорбанов посочи, че хората би трябвало да знаят, че никой не е застрахован от срещата си с вируса и за това обществото би трябвало да промени метода си на живот. Ако имунизацията е ефикасна, човек няма да даде опция на другите да прекарат болестта, разясни имунологът.

Делото на предприемача Пламен Бобоков против заповедта на Столична дирекция на вътрешните работи за 24-часовото му задържане през юли 2020 година завърши дефинитивно. На втора инстанция Административният съд в София (АСГГ) одобри, че Бобоков е станал жертва на полицейски произвол, арестуван е нелегално и без претекстове, както и че тази мярка несъразмерно е лимитирала правата му. 

Националният съвет на Българска социалистическа партия избра нов Национален избирателен щаб за идните парламентарни избори. В новия щаб са привлечени и специалисти, а съставът е понижен до 8 души. Всеки член на щаба ще дава отговор за друг сектор.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР