Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите

...
Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 21 януари

Редакционният екип на показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на акцентите от днешния 21 януари, вторник.
СЛАВИ ПРАВИ Народоосвободителна въстаническа армия ПАРТИЯ, ЩЕ съдебна експертиза КАЗВА `ИМА ТАКЪВ НАРОД "
След като стана ясно, че Върховният касационен съд (ВКС) дефинитивно е отказал да записва партия " Няма такава страна ", реакцията на Слави Трифонов не закъсня. " Влизам в регистрация на партия, която ще се назовава „ ИТН “ и в логото си ще има напълно други цветове ". Това написа Трифонов преди минути в обществената мрежа Фейсбук.
БИВШИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АГЕНЦИЯ `РАЗУЗНАВАНЕ " E ОБВИНЕН ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Пожарна охрана СЛУЖБА
Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвиняване на някогашния ръководител на Държавната организация „ Разузнаване ” и сегашен общоприет консул в Мюнхен Драгомир Димитров. Димитров ще дава отговор за закононарушения по работа по времето, когато е бил началник на разузнаването. Според държавното обвиняване в интервал от 14 юли до 9 август 2016 година Димитров е нарушил служебните си отговорности, като " не провел и не направлявал дейностите по Защита на класифицираната информация в Държавна организация „ Разузнаване “, за да набави полза за несъмнено сдружение в размер на 91 500 евро ".
МАРИЕТА ГРИГОРОВА: ТОЛ ТАКСИТЕ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ДОВЕДАТ ДО ПОСКЪПВАНЕ НА СТОКИ И УСЛУГИ
Мариета Григорова е зам.-председател на Управителния съвет на Националното съдружие на българските спедитори. Тя управлява „ Гебрюдер Вайс “ ЕООД – дъщерно сдружение на австрийския тръст Gebrüder Weiss, чиято история датира от XV век насам. Григорова е шеф на дъщерната спедиторска компания още от основаването й през 1993 година. Actualno.com я потърси за изявление по тематиката за тол таксите, за упованията и провокациите пред сектора.
СЪДЪТ ОКОНЧАТЕЛНО ОТКАЗА ДА РЕГИСТРИРА ПАРТИЯТА НА СЛАВИ
Върховният касационен съд дефинитивно отхвърли регистрацията на партията на Слави Трифонов " Няма такава страна “. С решението се удостоверява напълно решението на Софийския градски съд, оповестява Mediapool.bg. Основната причина за отхвърли на съда е, че новоучредената групировка употребява българското знаме в логото си. Това основава опция жителите да свържат партийния знак със знамето на републиката, което е нелегално. Според Закона за политическите партии " Няма такава страна " не може да употребява в своите знаци герба или знамето на страната.
КОРНЕЛИЯ НИНОВА: ЕДНА КРИЗА НЕ МОЖЕ ДА съдебна експертиза ГАСИ С ДРУГА КРИЗА
Да, желаеме този избор на съмнение да мине. Ще вършим смяна на ръководството. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на въпрос какво в действителност желае. " С кого и по какъв начин ще се ръководи, дано дойдат избори, да забележим кой ще влезе в Народното събрание – по време на такава предизборна акция се вземат решение такива въпроси ", заключи Нинова. Тя видя в такива въпроси тактичност на ГЕРБ да се отклони вниманието от рецесии като тази в Перник.
ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО ПРИЗНА ЗА ПОВДИГАНЕ НА ОБВИНЕНИЕ СРЕЩУ ДИПЛОМАТ
Министерство на външните работи бе известено от Прокуратурата на Република  България, че следва покачване на обвиняване по отношение на чиновник от дипломатическата работа. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи на Република България. Самият чиновник оказва подпомагане на органите на държавното обвиняване.
ДАВОС 2020: ЗЕМЯТА НЯМА ВРЕМЕ ЗА ЛИЦЕМЕРИЕ, УВАЖАЕМИ СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ
Започна Световният стопански конгрес в Давос (21-24 януари). Около 3000 ще бъдат участниците в едно от най-големите годишни стопански събития. Швейцарският зимен курорт приема международни водачи като президента на САЩ Доналд Тръмп, канцлера на Германия Ангела Меркел, както и екоактивисти като Грета Тунберг. Това е 50-ата юбилейна годишна среща на форума, който се е трансформирал в естрада за договаряния и дискутиране на устойчиви решения за бъдещето на Планетата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР