Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите

...
Редакционният екип на представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 19 януари

Редакционният екип на показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на акцентите от днешния 19 януари, неделя.
ПEРНИК НЯМА ДА ИЗПИЕ ВОДАТА НА СОФИЯ
Планът на държавното управление да зарежда Перник с вода от язовир " Белмекен " през ВиК мрежата на София не е опасност за водата на столицата. Това увери пред БНР министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро. " Това, което е належащо на  Перник, за да няма рецесия, можем да го осигурим, без да влияем нито на водосбора на " Софийска вода ", нито на деривациите на " Софийска вода ", уточни още той.
ЛОЗУНГИ " РЕВОЛЮЦИЯ " И " НЕ НА ДИКТАТУРАТА " ЗВУЧАТ СРЕЩУ ПУТИН В МОСКВА
Повече от хиляда опозиционни деятели маршируваха в центъра на Москва в неделя, откакто президентът Владимир Путин предложи да се изготви нова конституция - акт, който провокира политически катаклизми. Протестиращите - най-вече млади антифашистки деятели, скандираха „ Революция “ и „ Не на диктатурата “, а някои носеха копия от конституцията.
ИТАЛИАНСКИЯТ БОКЛУК В БУРГАС И ВАРНА БИЛ ЗА Топлоелектрическа централа " БОБОВ ДОЛ "
Контейнерите с боклуци, които дойдоха на пристанището в  България, трябваше да бъдат трансферирани в Топлоелектрическа централа " Бобов дол ". Това сподели македонецът Горан Ангелов, който е шеф на компанията " Блацион " ООД, представен от БГНЕС. " Блацион " ООД е българско комерсиално сдружение със седалище и адрес на ръководство в гр. София. Тази компания внася отпадъците, които бяха открити на пристанищата в България. Негови шефове са македонските жители Блаже Игнатов и Горан Ангелов. Те имат 15% от компанията, а останалата благосъстоятелност е на италианците Винченцо Трасари и Ецио Боче.
ЕРДОГАН: ТУРЦИЯ ЩЕ ОБЕРЕ ПЛОДОВЕТЕ НА УСИЛИЯТА СИ В ЛИБИЯ
Турция ще обере плодовете на напъните си във връзка с Либия в идните договаряния в Берлин. Това съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган на взаимна конференция с съветския президент Владимир Путин преди срещата на върха за Либия. От своя страна стопанинът на Кремъл разяснява, че към този момент са подхванати съществени стъпки във връзка с политическия развой в Либия.
КРАДЦИТЕ В БЛАГОЕВГРАД НАВОДНИЛИ ЦЯЛАТА СГРАДА НА МИТНИЦАТА
Крадците, направили огромен грабеж на митницата в Благоевград, са пуснали всички чешми да текат, запушили са сифоните и в продължение на 10 часа водата е проникнала на всички места и е разрушила кабинетите в митницата. Четири пъти СОТ-ът е подавал сигнал за тревога, само че пристигналите на място охранители не намирали нередности и се прибирали. Това заяви районният прокурор Борислав Ковачки на специфичен брифинг. 
ТЕЛАТА НА УКРАИНЦИТЕ, ЗАГИНАЛИ В ИРАН, ПРИСТИГНАХА В КИЕВ
Ковчезите на 11-те украинци, починали при случая със аероплан, свален простъпка от  Иран, пристигнаха в Киев. Президентът Владимир Зеленски, министър председателят Олексий Гончарук и други участваха на тържествената гала на киевското летище Бориспил, с цел да видят свалянето от самолета на тленните остатъци на деветимата украинци от полетния екипаж и двама пасажери.
Българска социалистическа партия РАЗШИРЯВА КОНСУЛТАЦИИТЕ ЗА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ 
" Разширяваме консултациите за вота на съмнение с извънпарламентарни партии. В понеделник ще се срещнем с АБВ и " Движение 21 ". Очакваме отговор за среща с " Демократична България ". Получихме поддръжка и спомагателни претекстове от цивилен организации ". Това написа в своя Фейсбук профил водачът на левицата Корнелия Нинова. " Време е да се обединим всички, които желаеме смяна. Тя минава през промяна на настоящето безхаберно, некадърно и корумпирано ръководство ", уверена е Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР