Редакционният екип на Actualno ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 13 юни

Редакционният екип на Actualno ви показва най-важните вести за миналия ден, 13 юни.

Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание одобри на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за отбрана от шума в околната среда, препоръчан от Министерски съвет.

Министерство на вътрешните работи ОСВОБОДИ РЪКОВОДСТВОТО НА ДИРЕКЦИЯ СОФИЯ-ОБЛАСТ
Министерство на вътрешните работи освобождава управлението на регионалната дирекция София – шеф и заместник-директор. Това разгласи министърът на вътрешните работи Валентин Радев.
ПРОКУРАТУРАТА ОЩЕ НЕ МОЖЕ ДА УСТАНОВИ РЕАЛНИЯ СОБСТВЕНИК НА СКИ ЗОНАТА В БАНСКО
От прокуратурата ни споделиха, че се пробват да открият действителния притежател (на концесионера на ски зоната в Банско - бел. ред.). Това съобщи Борислав Сандов, съпредседател на Политическа партия " Зелените " и част от политическото обединяване " Демократична България ", на въпрос на Actualno.com, до каква степен ще се ограничи прокуратурата във връзка с Национален парк " Пирин " - до рекомендация към Министерски съвет или до някакви по-конкретни дейности.

Македонският президент Георге Иванов съобщи в излъчено онлайн послание, че няма да подпише контракта за смяна на името на Македония.

ХРИСТО ИВАНОВ: БОРИСОВ ИМА ГАРАНЦИЯ ОТ ПУТИН ДА НЕ ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА, ИЗЛИЗА ОТ ВЛАСТТА ПРЕЗ ЯНУАРИ
С остри думи някогашният правосъден министър и водач на " Да, България " Христо Иванов нападна прокуратурата и съответно основния прокурор Сотир Цацаров – поради предлагането му към премиера Бойко Борисов по отношение на концесионния контракт на " Юлен " на територията на Национален парк " Пирин ".
РЕАКЦИИТЕ НА КОНТИНЕНТА: ЕВРОПА НЕ ПРОПУСНА ПРОБИВА В ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ИМЕТО НА МАКЕДОНИЯ
След месеци на дипломатически старания с спорен триумф и засилено напрежение, в късните следобедни часове на вторник дълго чаканият телефонен диалог сред гръцкия министър-председател Алексис Ципрас и македонския министър председател Зоран Заев най-сетне се състоя, а след него бе оповестена и положителната вест.
ЗАХАРИЕВА: БЪЛГАРИЯ ЩЕ съдебна експертиза ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ДЕЛО В Европейски съд по правата на човека ЗА ОТНЕТИ ДЕЦА В НОРВЕГИЯ
" България ще се причисли към други пет страни, които водят дело в Европейския съд за правата на индивида (ЕСПЧ) по отношение на отнети деца в Норвегия. " Това сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева. Тя посочи, че случаите с отнети българчета са 5-6.
ВЛАСТТА РАБОТИ Пожарна охрана 3 ВАРИАНТА ЗА БЪДЕЩЕТО НА ПЪРВАТА АМЕРИКАНСКА ЦЕНТРАЛА
Три разновидността за решение на въпроса с компенсацията на един от американските тецове - " Марица-изток " 1 ( " ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово " ) при вероятно предварително преустановяване на контракта за преференциални цени са били разисквани на среща сред министъра на енергетиката Теменужка Петкова и шефа на " Марица -изток " 1 Оливие Маркет.
КРИМ ОСТАНА БЕЗ ТОК
Жителите на Крим са съобщили за прекъсване на тока и мобилните връзки, написа " Крыминформ ". По информация на организацията няма ток в Симферопол и редица други обитаеми места. Кореспондентът на РИА Новости оповестява за изключването на тока в Севастопол, написа meduza.io. " Новая газета " написа, че без ток са поданици на Евпатория, Ялта и други градове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР