Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 17 юни

Редакционният екип на Actualno.com ви показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на най-важното от днешната неделя, 17 юни.
МАКЕДОНИЯ И ГЪРЦИЯ ПОДПИСАХА ИСТОРИЧЕСКИЯ ДОГОВОР ЗА ИМЕТО
Атина и Скопие през днешния ден сложиха завършек на своя десетилетен спор и подписаха контракта за новото име на Македония - Северна Македония. На среща на брега на Преспанското езеро, на границата сред двете страни, под съглашението, слагащо завършек на разногласието, почнал преди 27 години, сложиха подписите си гръцкият министър на външните работи Никос Кодзияс и македонският му сътрудник Никола Димитров.
БОРИСОВ ПОЗДРАВИ ЗАЕВ И ЦИПРАС, УВЕРИ, ЧЕ ДОГОВОРЪТ НЕ ВОДИ ДО ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ
Поздравявам министър председателите Алексис Ципрас и Зоран Заев, както и техните външни министри, за значимата и храбра крачка, която дружно направиха през днешния ден. Това написа във Facebook профила си министър-председателят Бойко Борисов.
ШОФЬОРИТЕ НАРУШИТЕЛИ ЩЕ ПЛАЩАТ ДО 1000 ЛВ. " ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ "
До 1000 лева лв. застраховка „ Гражданска отговорност” за нарушителите на пътя. Това планува новата система „ бонус малус”, заяви бТВ като се базира на отчета, който ще дефинира цената на полицата.
МАЙКИТЕ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ ИСКАТ ЕЛЕКТРОННА ЗДРАВНА КАРТА
Ние настояваме за електронна здравна карта, чиято липса също е причина да има доста нереални ТЕЛК-ове. Това съобщи Вера Иванова, ръководител на Конфедерацията за отбрана правата на децата и един от уредниците на митингите на майките на деца с увреждания.
Министерство на здравеопазването ОБМИСЛЯ ЕЛЕКТРОНЕН РЕГИСТЪР НА ИМУНИЗАЦИИТЕ
Имунизациите влизат в електронен указател. Целта е по-лесно разкриване на неимунизирани пациенти, а планът е на здравното министерство. Софтуерът към този момент е подготвен и се чака да бъде тестван в лекарски кабинети, здравни инспекции и Националния център по заразни и паразитни заболявания.
ВСЯКА ЧЕТВЪРТА ЖЕРТВА НА КАТАСТРОФА Е ПРИ ЗАВОЙ, ШОФЬОРИТЕ МАСОВО КАРАТ ПРЕКАЛЕНО БЪРЗО
Всяка четвърта жертва на злополука е при завой. Това демонстрира отчет на комисия по сигурност на пътя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР