Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 15 декември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 15 декември.
МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ВДИГНАХА ПАЛАТКОВ ЛАГЕР ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ С ИСКАНЕ ЗА РЕФОРМА
Медицински сестри и здравни служащи от цялата страна се събраха на митинг пред Министерски съвет през днешния ден. Протестиращите опънаха палатка и обявиха, че ще остане там, до момента в който не се срещнат с премиера Бойко Борисов. Готови са да останат на площада и през нощта.
ЗАЛОВИХА ШЕФА НА ПЪТНОТО УПРАВЛЕНИЕ В ПЕРНИК ПИЯН ЗАД ВОЛАНА
Нчалникът на Пътно управление-Перник беше заловен да ръководи автомобил пийнал. Петър Басмаджиев е бил хванат тази заран в центъра на града с 1.6 промила алкохол, регистрирани на дрегер. Чакат се резултатите от кръвните проучвания.
ПЕРСПЕКТИВА: РАБОТНИТЕ МЕСТА И ЗАПЛАТИТЕ В СОФИЯ  ДО 2023Г.
София е първенецът по развиване на трудовия пазар последните 5 години – столицата беше измежду най-бързо възстановилите се след икономическата рецесия общини, и продължава да основава доста нова претовареност даже и на фона на забавянето в доста елементи на страната. В това показване преглеждаме по едно и също време обособените знаци, включени в по-широкия разбор, както и прогнозите за бъдещото им развиване. Това се споделя в разбор на Института за пазарна стопанска система (ИПИ), проучващ динамичността на пазара на труда в София през последните 5 години с прогноза за идващите 5. Във фокуса на разбора е заетостта в столицата и нейните разнообразни измерения, като се преглеждат данни за тримесечната динамичност.
НЕНО ДИМОВ: ВиК НЕ СА ДЛЪЖНИ ДА НИ УВЕДОМЯВАТ, ЧЕ ВОДАТА В ДАДЕН ЯЗОВИР СВЪРШВА
Ние нямаме пълномощия да постановяваме воден режим. ВиК пък не са длъжни да ни уведомяват, че водата в даден язовир свършва. За това би трябвало да знаят общинските управляващи. Това сподели министър Нено Димов по тематиката с безводието в Перник пред Нова тв. Той означи, че язовир " Студена " е единственият, при който " екологичният отток се пуска след обезпечаването на вода за питейно-битови потребности ".
ИКОНОМИСТИ: ЗНАЧИТЕЛНО ИЗОСТАВАМЕ ОТ РУМЪНИЯ И ОСТАНАЛИТЕ СТРАНИ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА
Изоставаме значително от Румъния и от другите страни от Източна Европа. Това разгласи макроикономистът проф. Ганчо Ганчев, който е учител в Югозападния университет. " Има някакво разминаване сред оценките, които държавното управление дава единствено на себе си, и обективните обстоятелства, които следим. Оттам идва и известно неодобрение и възприятие за незадоволеност. Ако България желае действително по-голямата част от популацията да се усеща по-добре, би трябвало да ускорим темповете на напредък, а ускоряването на темповете допуска различен вид политика ", посочи той пред БНР.
НЕМСКИ ДЕПУТАТИ: Европейски Съюз ДА ИЗГРАДИ ЦЕНТРОВЕ ЗА БЕЖАНЦИ НА ВЪНШНИТЕ ГРАНИЦИ НА СЪЮЗА
40 депутати от немския Бундестаг приканиха новия ръководител на Европейската комисия /ЕК/ Урсула фон дер Лайен да обезпечи процедура за въздържане на притока на бежанци в Европа посредством създаване на центрове за мигранти по външните граници на Съюза. Ако предлагането им бъде признато, какво би означавало това за България?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР