Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 10 декември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 10 декември.
ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДО ДВЕ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ГОРЕНЕ НА ЗАБРАНЕН БОКЛУК
На пожар ГЕРБ внесе в Народното събрание законодателни промени против горенето на боклуци. Това стана по гледище на столичния кмет Йорданка Фандъкова, откакто от няколко дни в София равнищата на замърсяване с фини прахови частици са рисково високи. Кметицата направи предлагането за нормативните промени през вчерашния ден, а през днешния ден те към този момент са в Народното събрание.
СОФИЯ ОСЪМНА В МОРЕ ОТ МЪГЛА И МРЪСЕН ВЪЗДУХ (ВИДЕО)
София осъмна в море от мъгла и замърсен въздух, като гледката от Копитото най-точно демонстрира какво дишат софиянци, съобщи БГНЕС. В столицата е в действие жълт код за рисково време за мъгли. Синоптиците поучават водачите да бъдат по-внимателни поради понижената видимост на пътя.
БОЛНИЦИ ИСКАТ ДОПЪЛНИТЕЛНО ПАРИ ОТ ПАЦИЕНТИ С ДОБРОВОЛНО ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ
Лечебни заведения нерегламентирано изискват заплащания и доплащания от пациенти, които имат непринудено здравно обезпечаване, заяви на конференция доктор Мими Виткова, ръководител на Асоциацията на сдруженията за непринудено здравно обезпечаване. Широко публикуваната процедура за доплащане на всевъзможни действия в лечебните заведения основава проблеми в работа на сдруженията за здравно обезпечаване, сподели тя
" БОЕЦ " НЕ съдебна експертиза ОТКАЗВА - ПРЕДЛОЖИ БОЙКО АТАНАСОВ ДА Е ПРОКУРОРА, КОЙТО РАЗСЛЕДВА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР
Гражданско придвижване " Боец ", което нашумя около митингите против кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор, предложи следовател Бойко Атанасов за претендент за поста на новия прокурор, който ще може да проверява обвинител номер едно при случаи на осъществени съзнателно закононарушения от общ темперамент.
БОРИС БОНЕВ: ОТ ГЕРБ ГЛАСУВАТ В КОМИСИЯ БЕЗ ДА ПРИСЪСТВАТ
Гражданската организация " Спаси София " и общинският консултант Борис Бонев, който тя излъчи, настояват, че общинският консултант от ГЕРБ Лорита Радева, която е ръководител на Комисията по екология в Столичния общински съвет (СОС) е позволила жестоко нарушаване на правилника на Столичния общински съвет (СОС). По-точно - тя е броила гласове на съветници от ГЕРБ без те да участват на съвещанието на комисията, тъй като те ѝ споделили " устно " по какъв начин гласоподават.
АБИЙ АХМЕД ПОЛУЧИ НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА МИР
Етиопският министър председател Абий Ахмед получи Нобеловата премия за мир за 2019 година, заяви на уеб страницата си Нобеловият комитет. Ахмед е почетен с оценката за напъните си да реализира мир и интернационално съдействие и за решаващата си самодейност за споразумяване на граничния спор сред Етиопия и прилежаща Еритрея. Двете страни, които водиха война от 1998 до 2000 година, възвърнаха връзките си през юли 2018 година след години на неприязън, напомня Ройтерс.
ПОЧИНА ВОКАЛИСТКАТА НА ROXETTE (ВИДЕО)
На 61-годишна възраст умря вокалистката на Roxette Мари Фредриксoн. Шведската попзвезда, която сътвори дуото с Пер Гесле през 1986 година, е умряла в понеделник сутринта, след дълготрайно онкологично заболяване, предадоха английските медии. Фредриксон ще остане в историята на музиката с шлагери като It Must Have Been Love, Listen to Your Heart, Spending My Time, Fading Like a Flower, The Look, Joyride, Dangerous и други.
ЕКСПЕРТИТЕ ПОТВЪРДИХА: НА ИЗБОРИТЕ В С. БОЗВЕЛИЙСКО Е ПОЛЗВАНО ИЗЧЕЗВАЩО МАСТИЛО
Две съдебно-технически експертизи потвърдиха - при изборите за кмет в с. Бозвелийско е употребявано пишещо средство с обезцветяващо пишещо вещество. Това оповестиха от Администраативният съд във Варна след извършено съвещание по делото за анулиране на изборините резултати за кмет.
Съединени американски щати ТРЪГНАХА РЕШИТЕЛНО КЪМ САНКЦИИ СРЕЩУ УЧАСТНИЦИТЕ В " ТУРСКИ ПОТОК " И " СЕВЕРЕН ПОТОК 2 "
Комисиите по защита на двете камари на Конгреса в Съединени американски щати (Камарата на представителите и Сената) одобриха законопроект, с който ще принудят американския президент Доналд Тръмп да наложи наказания за фирмите, участващи в плановете " Турски поток " и " Северен поток 2 ", написа Financial Times.
ПРОКУРАТУРАТА ИЗКЛЮЧВА ЕМИЛИЯН ГЕБРЕВ ДА Е БИЛ ТРОВЕН ЗАРАДИ ЧАСТ ОТ НАСЛЕДСТВОТО НА КТБ
Прокуратурата публично отхвърли, че не дава информация на оръжейния търговец Емилиян Гебрев по отношение на следствието за опита той да бъде погубен посредством отравяне. Официално известие какво се случва по този случай беше оповестено на уеб страницата на държавното обвиняване.
ПОЧИНА БИВШИЯТ КМЕТ НА МОСКВА ЮРИЙ ЛУЖКОВ
Бившият кмет на Москва Юрий Лужков умря на 83-годишна възраст, оповестиха съветските медии. Според телевизия РЕН ТВ гибелта му е настъпила в клиника в Мюнхен, където е трябвало да се подложи на сърдечна интервенция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР