Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 7 декември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 7 декември.
ПРАВИТЕЛСТВОТО РЕШИ КОЙ ДА ВОДИ РАЗСЛЕДВАНЕ СРЕЩУ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР
Разследването против основния прокурор и неговите заместници да се организира от завеждащия инспектората на прокуратурата, плануват признатите през днешния ден от държавното управление допълнения на Наказателно-процесуалния кодекс.
Целта на законопроекта е осъществяване на рекомендациите на Механизма за съдействие и инспекция на Европейския съюз чрез въвеждането на ефикасен и съгласуван с настояща конституционна уредба модел, гарантиращ следствията против основния прокурор и неговите заместници, съобщи БГНЕС.
БОРИСОВ: НЕЗАВИСИМ ПРОКУРОР ЩЕ РАЗСЛЕДВА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР
Създаваме нова правна фигура – прокурор, завеждащ инспектората на ВКП. Той ще се избира с болшинство от 2/3 на прокурорската гилдия. Мандатът му ще е 7 година Това разгласи министър председателят Бойко Борисов преди началото на изключителното съвещание на Министерски съвет, съобщи БГНЕС. То е провокирано от рекомендациите на Венецианската комисия и желанието на страната ни да се съобрази с тях.
ОТНОВО ПРОБЛЕМ С МРЪСЕН ВЪЗДУХ НАД ДОПУСТИМОТО, НО СТОЛИЧНА ОБЩИНА НЕ ПУСКА ЗЕЛЕН БИЛЕТ
Въздухът в няколко града на страната е бил в пъти по-мръсен от допустимото последните часове. Това сочат данните за София, Пловдив, Враца, Ямбол, Кюстендил и Свищов, съобщи Нова телевизия.
В петък станцията в " Хиподрума " е отчела приблизително 150 микрограма на пространствен метър фините прахови частици, при норма - 50. Тази заран пък равнището е било малко над 50.
ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ СА НА РЪБА НА ВОЙНА
Атина и Анкара са покрай въоръжен спор, откакто Турция подписа съглашение за демаркация с Либия, обвързващо с изключителна икономическа зона, която обгръща гръцките териториални води.
Споразумението, подписано на 27 ноември, планува кулоар, разпрострян се по източното Средиземноморие сред крайбрежията на Турция и Либия, и " рязане " достойнството от морето, върху която Гърция твърди, че има права, заяви телевизия " Ал Джазира ".
ЗАПОЧВА ГОЛЯМАТА СМЯНА НА ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ
В опит да предотврати хаоса, дългите опашки и напрежението в идната огромна промяна на документите за идентичност на милиони българи, Министерство на вътрешните работи започва акция за предварителната им замяна, написа в. " Сега ". Напомняме, че Actualno.com сигнализира за казуса още през ноември.
През идващите две години би трябвало да бъдат издадени над 3.3 млн. нови персонални карти и задгранични паспорти, защото 10-годишната им годност изтича. Освен това би трябвало да бъдат заменени и голям брой шофьорски книжки, което в допълнение ще натовари работата на администрацията на Министерство на вътрешните работи в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР