Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 20 септември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 20 септември.
ПОЛФРИЙМАН съдебна експертиза Е ПОПРАВИЛ, ТАКА ОБОБЩАВА МОТИВИТЕ СИ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ СЪДЪТ
На уеб страницата на Софийския апелативен съд беше качено определението, с което килърът Джок Полфрийман беше освободен предварително от пандиза.
Решението на тричленен състав на съда с ръководител Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева пристигна изненадващо след тъжба против отхвърли на градския съд да извърши молбата на австралиеца.
БОРИСОВ РАЗЯСНИ ПРОБЛЕМИТЕ ПРЕД ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОЕКТИ, ПОДКРЕПИ Българска социалистическа партия ЗА СЪЗДАВАНЕ НА КОМИСИЯ ЗА БНР
България се стреми да води балансирана политика по отношение на Русия . Това разгласи от парламентарната естрада министър председателят Бойко Борисов по време на парламентарния надзор в петък.
Той отговори на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Антон Кутев, какви са взаимоотношенията сред България и Русия. По думите на Борисов страната ни е в положителни връзки с Москва и единственият нерешим проблем е неналичието на съгласие във връзка с оръжейните лицензии. България продължава да води договаряния по този въпрос.
ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА: ОЧАКВАМЕ НАД 9 МЛРД. ЛВ. ПРИХОДИ ОТ " ТУРСКИ ПОТОК "
Отношенията ни с Русия са прагматични и се основават на съвместен интерес . Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова в изявление за предаването " Тази заран " по bTV.
По думите ѝ по време на провелото се 17-о съвещание на Междуправителствената комисия сред България и Русия за икономическо и научно-техническо сътрудничество  въпросът за по този начин наречения шпионски скандал не е бил повдиган от   съветска страна.
" ТУРСКИ ПОТОК " ВЪЗРОДИ ДРУЖБАТА НА СОФИЯ И МОСКВА
България, която преди няколко години се отхвърли от " Южен поток ", стартира строителството на " Балкански поток ". Ден по-рано София съобщи, че е невъзможно АЕЦ " Белене "  да бъде издигната без Русия. Преди време България спря и двата плана в личен ущърб по искане на Съединени американски щати. Газопроводът, безспорно е преференциален за София, а Русия ще получи нови благоприятни условия да доставя газ в Южна Европа, заобикаляйки Украйна, написа авторитетното съветско издание " Взгляд ".
България стартира да строи газопровода " Балкански поток " с съветско присъединяване. Това заяви в сряда българският министър председател Бойко Борисов след договаряния с министъра на индустрията и търговията на Русия Денис Мантуров. " След неуспеха на " Южен поток ", на Балканите в този момент се дава нов късмет да осъществят план за строителство на световен газопровод ", цитира думите на българския министър председател ТАСС.
ЗАГУБЕНА ЛИ Е БИТКАТА ЗА ПАКЕТ " МОБИЛНОСТ "? ЗАГУБЕНА ЛИ Е БИТКАТА ЗА ПАКЕТ " МОБИЛНОСТ "?
Битката по  пакета “Мобилност ”  не е изгубена. След вчерашното гласоподаване беше обрисувана рамката за идващите договаряния. Ще би трябвало да се съобразим с нея. В идната седмица Транспортната комисия на Европейска комисия ще вземе решение за триалози. Това съобщи изпълнителният шеф на Съюза на превозвачите Йордан Арабаджиев в изявление на Българска национална телевизия.
ВСЕКИ ЧЕТВЪРТИ БОЛНИЧЕН Е ФАЛШИВ, ТВЪРДИ БИЗНЕСЪТ
Всеки четвърти болничен лист в България се издава на здрав човек, заяви Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) при откриването на кръгла маса на тематика " Злоупотребите с болнични листове – нездравословен за обществото феномен ". Асоциацията провежда полемиката в опит да завоюва съидейници за остарялата си концепция първите 3 дни от болничните да не се заплащат на служащите. 
Предложението на бизнеса е паричното обезщетение за краткотрайна нетрудоспособност заради общо заболяване, трудова акцидент и професионална болест  да се изплаща от четвъртия ден   на настъпването до възобновяване на работоспособността.
ПРОКУРАТУРАТА РАЗПРОСТРАНИ МАТЕРИАЛИ Пожарна охрана ШПИОНСКИЯ СКАНДАЛ С НИКОЛАЙ МАЛИНОВ
Специализираната прокуратура даде на медиите нови доказателства, уличаващи ръководителят на придвижване " Русофили " Николай Малинов в шпионаж.
ЩЕ ИМА ЛИ ШОКОВО ПОСКЪПВАНЕ НА ГОРИВАТА У НАС?
Шефът на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев успокои всички, че не се чака шоково повишаване на горивата у нас. В студиото на " Тази заран " по bTV той изясни, че цената на суровия нефт върви надолу поради рецесията в Саудитска арабия, забавянето на икономическия напредък и свръхпредлагането на петролни артикули на пазара.
ПУСКАНЕТО НА ТОЛ СИСТЕМАТА МОЖЕ ПАК ДА съдебна експертиза ОТЛОЖИ
Има риск тол системата, която министър председателят Бойко Борисов разгласи за " печатница на пари ", да не тръгне и следващата година. В същото време правителството раздаде предплатено над 1 милиарда лева. от бъдещите ѝ доходи за построяването на автомагистрали и скоростни пътища.
Стартът на тол системата вече беше отложен от 16 август 2019 година за 1 март 2020 година Причината е, че към момента не се знае какъв ще е обсегът на платените пътища и таксите за тях. А в този момент се оказва, че и нормативно страната не си е свършила работата с промени в наредби според условията на закона. Не са подготвени и цифровите карти за таксуване.
" СПАСИ СОФИЯ " ПИТА ИЗПОЛЗВА ЛИ ОБЩИНСКИ СРЕДСТВА ФАНДЪКОВА В КАМПАНИЯТА СИ?
От " Спаси София " питат Йорданка Фандъкова - претендент за кмет от ГЕРБ, " дали и за какво продължава да води политическата си акция с обществения запас на всички софиянци? " Според деятелите в акцията се употребяват непозволено и гербът на София и коли на НСО. Затова самостоятелният претендент за кмет Борис Бонев дефинира държанието й като " аморално " и приканва Фандъкова да напусне поста си до изборите, както е редно в една предизборна акция.
ЗА " УСЛОЖНЕНА СИТУАЦИЯ " С МИГРАНТСКИЯ НАТИСК ПРИЗНА ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР
Ситуацията, която следим, може да се каже, че е усложнена, защото преди да дойда тук, имах среща с гръцкия министър по въпросите на миграцията и обсъдихме, че  в Гърция ситуацията е в действителност съществено.
Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред публицисти в коридорите на Народното събрание, съобщи " Фокус ".
РЕКА " СТРУМА " ПОЧЕРНЯ, НЕНО ДИМОВ ГОВОРИ ЗА " ЛОШ ЕКОЛОГИЧЕН ПОТЕНЦИАЛ " (ВИДЕО)
Язовир " Пчелина " е оценен с неприятен екологичен капацитет , според настоящия проект за ръководство на речните басейни.
Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов в отговор на парламентарен въпрос за замърсяване на водното оборудване, събиращо водите на река Струма.
Отклоненията са на биологичните детайли за качеството и главните физико-химични индикатори , разясни министърът.
ПРОТЕСТ ЗАРАДИ ПРОДАЖБА НА ВОЕННИ ИМОТИ В ЧЕРНОМОРЕЦ
Протестно шествие от централния площад пред читалището в Черноморец до нос " Червенка " провеждат жителите на града. Причината - продажбата на военни парцели, в които влизат техни земи. Недоволните са наследници на терени, попадащи в обсега на военните поделения край града. Те са срещу продажбата на парцелите, оповестена от Министерството на защитата, и упорстват земите да им бъдат върнати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР