Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 22 август

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 22 август.
ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА НЕ ПОЖЕЛА ДА КАЖЕ ИМА ЛИ ЕНЕРГИЕН МОНОПОЛ НА ХРИСТО КОВАЧКИ
" Цената се дефинира на база търсене и предложение. Така е в целия свят. Това, което ние направихме, беше да създадем борса за търговия с електрическа сила като стъпка към цялостната либерализация на пазара. я не пожела да каже дали Христо Ковачки е монополизирал пазара на електричество, като остави " преценката за това на способените органи и в тази ситуация Комисия за защита на конкуренцията.
Българска социалистическа партия: ХРИСТО КОВАЧКИ МОНОПОЛИЗИРА ЦЕЛИЯ ПАЗАР НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО В БЪЛГАРИЯ
" За юни, юли и август българското произвеждане заплаща най-висока цена на ел. сила в цяла Европа. " Това сподели заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев по време на конференция в централата на партията, отдадена на проблема с АЕЦ " Белене ". " След Васко да Гама от село Рупча имаме Христо Ковачки от Сейшелите ", иронизира Добрев изказванието на Комисия за защита на конкуренцията, че не на всички търговци на ток притежател е Ковачки, а такива има и от Сейшелите.
" СПАСИ СОФИЯ ": СТОЙНОСТТА НА РЕМОНТА НА СЕВЕРНИЯ ПАРК Е ЗАВИШЕНА МНОГОКРАТНО
В пъти по-ниски цени от тези по осъществена социална поръчка за спортни и детски уреди в Северния парк са открили от неправителствената организация „ Спаси София “ и ще сезират проверяващите органи. „ Установихме във всички детайли, които проверихме отклонения в размер сред два и четири пъти от насрещни предложения от същите производители, които получихме “, заяви претендентът за столичен кмет от „ Спаси София “ Борис Бонев. Излиза, че цената е паднала 4 пъти за две години и половина, а би трябвало да е противоположното поради инфлацията, акцентира адв. Светлозар Алексиев от „ Спаси София “ на конференция в парка.
РОДНИНИ НА ОСЪДЕН ДЕПУТАТ ОТ Движение за права и свободи СПЕЧЕЛИХА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА 9.МЛН ЛЕВА
Поредната съмнителна социална поръчка е сключила държавната Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ). На 15 август тя е сключила контракт за над 9 млн. лева по търг за доставка на релси с сдружението " Юнайтед пропърти груп ". Фирмата не е известна, само че пък е обвързвана с известно лице - любимец на НКЖИ, разкрива Капитал. Компанията победител е благосъстоятелност на 21-годишния Христо Янков, а неотдавна неин шеф е татко му - Йордан Илиев. Първият е племенник, а вторият е брат на някогашния народен представител от Движение за права и свободи и ръководител на ромската партия ДРОМ Илия Илиев.
ГРЪЦКИ ВЕСТНИК: СЛУЧАЙ НА ЗАПАДНОНИЛСКА ТРЕСКА В БЪЛГАРИЯ Е СВЪРЗАН С КИПЪР
В България са доказани два случая на западнонилска тресчица, като за един от пациентите се знае, че през част от това лято е живял в Кипър, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.
ЗАЩО ФАЛШИВИТЕ СИГНАЛИ ЗА БОМБИ ОТ ВЧЕРА СА КИБЕРТЕРОРИЗЪМ?
Седем сигнала за сложени взривни устройства доведоха до евакуации и инспекции на четири летища и постройките на няколко медии. Заплахите се оказаха подправени, само че резултатът е налице - ограниченията по летищата са засилени, публицисти чакаха 3 часа да се върнат на работните си места. Разследването на сигналите е в ход. ГДБОП си сътрудничи с европейските служби, тъй като през вчерашния ден се оказа, че сходен кибертероризъм е имало и в други страни - членки на Европейски Съюз.
РУМЕН РАДЕВ ЗА АЕЦ " БЕЛЕНЕ ": НАЙ-ГОЛЕМИЯТ РИСК Е ПОТЕНЦИАЛЪТ НА ТЕЗИ ИНВЕСТИТОРИ ДА съдебна експертиза ИЗЧЕРПА
Наличието на толкоз доста вложители е позитивен знак и демонстрира едно – че от тази централа има нужда и тя ще бъде рентабилна, счита президентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР