Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 20 август

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 20 август.
И БЪЛГАРСКИ КОМПАНИИ ИСКАТ ДА ПРАВЯТ АЕЦ " БЕЛЕНЕ ", СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ СЪЩО ИСКА ДЯЛ
Три български юридически лица, две от които съставляват консорциуми, са декларирали предпочитание да вземат участие в плана АЕЦ " Белене ". Това стана ясно от конференция на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Като независима компания Петкова уточни " ИПК и УП " ЕООД, а записаните в България консорциуми са два - " Електроцентрала Белене " и " АЕЦ Белене ". " Росатом ", посредством дъщерната си компания " Атоменергопром ", китайската CNNC и Корейската хидроатомна корпорация също са измежду искащите да станат стратегически вложител, като общо заявките са 7. Седмото е на записана в Германия компания - " Бектрон Лиаз - Техническо инженерство ".
ИМАЛО ЛИ Е НЕОТЧЕТЕН ВНОС НА РАДИОАКТИВЕН БОКЛУК В БЪЛГАРИЯ?
За случай на засечена радиация в боклуци, внасяни в страната ни през пристанище " Варна – Запад " алармира консуматор в обществените мрежи. Потребителят твърди, че " отпадъците са от Италия, които се внасят с кораби, имат контракт за изгарянето им в един от заводите в Девня като гориво... Нооо, от дълго време се знае, че идват постоянно с нарушена опаковка, течащи, вонящи, а и до оня ден, може би и преди този момент, с рисково наличие ". Всъщност става въпрос за жена, която споделя, че мъжът ѝ работи като докер и той е открил радиоактивността с гайгеров брояч. Жената прибавя, че всички от промяната са наясно, само че си мълчат, тъй като ги е боязън за работата им.
ЕКСПЕРТИ: УБИЙСТВОТО В СОТИРЯ Е МОЖЕЛО ДА БЪДЕ ПРЕДОТВРАТЕНО
" Проблемът е, че всички причинители са имали доста съществено престъпно досие преди този момент. Лежали са в пандиза, спомнете си Нови Искър. " Това сподели професор Николай Радулов, някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи, в коментар за тежкото ликвидиране на дете в с. Сотиря и откритите трупове в с. Негован.
ЧЕТИРИ СТАНЦИИ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА РАДИОАКТИВНОСТТА В РУСИЯ НЕ РАБОТЯТ СЛЕД ВЗРИВА В АРХАНГЕЛСК
Две мониторингови станции на Чукотка и Алтай, открити, с цел да наблюдават равнището на радиация, са прекратили предаването на данни три дни след случая на Северодвинск, Архангелска област. На 8 август там избухна гърмеж на полигон, по време на тествания, свързани с радиоизотопен източник в състава на ракета. Два по-късно, на 10 август породиха компликации в работата на станциите в Дубна и Киров, заяви Коммерсант.
ПРЕДЛАГАТ НУЛЕВО Данък добавена стойност ЗА ПЛОДОВЕ, ЗЕЛЕНЧУЦИ И СУРОВО МЛЯКО
Министерство на земеделието упорства плодовете, зеленчуците и суровото мляко, създадени у нас да се таксуват с нулева ставка на Данък добавена стойност. Това съобщи за “Труд ” отрасловият министър Десислава Танева. Вече е изпратено публично искане за противоположното начисление на Данък добавена стойност на тези артикули до Министерство на финансите, което от своя страна да контракти данъчното изключение в Европейския съюз
ГЕШЕВ ТАКА И НЕ ЖЕЛАЕ ДА КАЖЕ КАКВО ИМА ЖЕНА МУ И КАК съдебна експертиза Е СДОБИЛА С НЕГО
Единственият претендент за основен прокурор Иван Гешев по този начин и не желае да освети напълно какво тъкмо е имуществото на дамата, с която съжителства - Детелина Ханчева. Той не хвърля задоволително светлина и в декларацията си пред Висшия правосъден съвет (ВСС). Документът е измежду нужните за присъединяване на Гешев в процедурата по желание на идващия основен прокурор, а с него той не нарушава закона, само че и не се отваря към жителите, както написа за прокуратурата в концепцията си.
ИТАЛИАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПАДНА, ПРЕМИЕРЪТ ПОДАДЕ ОСТАВКА
Италианският министър председател Джузепе Конте подаде оставка. До управническата рецесия се стигна, откакто водачът на партия " Лига " и министър на вътрешните работи Матео Салвини разгласи, че поставя завършек на обединението с антисистемното придвижване " Пет звезди ", с което на процедура отдръпна поддръжката си за кабинета " Конте ".
ДЖИХАДИСТИТЕ съдебна експертиза ИЗТЕГЛИХА ОТ КЛЮЧОВ РАЙОН В СИРИЯ, ИДВА ЛИ ПОВРАТНА ТОЧКА ВЪВ ВОЙНАТА
Джихадистите се изтеглиха от основен регион в северозападната част на Сирия, откакто силите на президента Башар Асад започнаха масирана атака против провинция Идлиб, оповестява Сирийския център за наблюдаване на човешките права, представен от AFP. Бойците против режима в Дамаск се изтеглиха от град Хан Шейхун и региона и се насочиха на юг през последното денонощие, оповестяват очевидци.
ХИЛЯДИ НЕЛЕГАЛНИ МИГРАНТИ ЗАЛЯХА ГЪРЦИЯ
Истинска инвазия на незаконни мигранти означават през това лято в Гърция. Близо 6000 души са задържани единствено през месец юли за незаконно влизане или овакантяване на територията на страната, написа Дарик.
НОВО ПРОУЧВАНЕ НА ПЛАНЕТА, ПОДОБНА НА ЗЕМЯТА
Директни наблюдения от галактически телескоп на НАСА дадоха опция на учени за пръв път да видят повърхността на сходна на Земята планета в прилежаща слънчева система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР