Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 26 март

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 26 март.
" АПАРТАМЕНТГЕЙТ " ВЗЕ ПОСТА И НА ЗАМЕСТНИК-ЕНЕРГИЙНИЯ МИНИСТЪР КРАСИМИР ПЪРВАНОВ
Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка, оповестиха от Министерството на енергетиката. Той е подал молбата си за овакантяване на поста тази заран в Министерския съвет, прецизират още от Ведомството.

Становището на зам.-министър Йовев няма правна стойност и то не може да бъде съображение за нарушаване на закона. Това съобщи пред публицисти в Смолян министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова на въпрос за плана " Златен век " на " Артекс " в столичния квартал " Лозенец ", изпратено от зам.-министър Валентин Йовев през есента на 2017 година до ДНСК и Столична община.

ВАЛЕРИЯ ВЕЛЕВА: БОРИСОВ Е ПОИСКАЛ ЦВЕТАНОВ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА
Вчера министър председателят е провел персонални телефонни диалози с всички членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, пред които е обосновал своето предложение Цветан Цветанов да напусне въобще Народното събрание и да стане зам.-председател на партията, отговарящ единствено за партийната конструкция.
ДОКУМЕНТИ РАЗВЕНЧАВАТ ОБЯСНЕНИЕТО НА " АРТЕКС " ЗА СДЕЛКАТА С ЦВЕТАНОВ
От неправителствената организация " Антикорупционен фонд " излязоха с още разкрития посредством оповестени документи по отношение на аферата " Апартаментгейт ", в основата на която е ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.
КАРАКАЧАНОВ: БЛИЗО 1 МЛРД. ЛВ. СА ИЗРАЗХОДВАНИ ЗА ИНТЕГРАЦИЯТА НА ЦИГАНИТЕ БЕЗ РЕЗУЛТАТ
Близо 1 милиарда лева са изразходвани през последните години за интеграцията на ромите без необикновен резултат. Това сподели вицепримиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов на кръгла маса за концепцията против циганизацията на България, съобщи организация „ Фокус “.
ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ПРИЕХА ЦЕНЗУРИРАЩИТЕ ФИЛТРИ В YOUTUBE И СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ
Европейският парламент дефинитивно одобри спорната промяна на авторските права в интернет, след години на интензивно лобиране от страна на европейските издатели, културните промишлености, огромните софтуерни компании и деятелите в региона на цифровите права.
ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ: НЕ СЪМ КУПУВАЛ ЖИЛИЩЕ ОТ " АРТЕКС ", НЯМАМ И АПАРТАМЕНТ В КВ. " ИЗТОК "
Нито съм купувал жилище от „ Артекс “, нямам нищо общо, нито познавам някой от компанията. Това сподели ръководителят на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев пред публицисти в Народното събрание, съобщи организация „ Фокус “.
ОСНОВНИЯТ СВИДЕТЕЛ НА ОБВИНЕНИЕТО Пожарна охрана ДЕЛОТО " КТБ " ПОЧНА ДА ГОВОРИ С ИМЕНА
90% от истината кой открадна тези 7 милиарда лв. могат да се схващат от показанията на очевидеца Бисер Лазов. Това решително съобщи наблюдаващият прокурор по мегаделото КТБ Иван Гешев. Той предвижда, че разпитът на Лазов, който стартира през днешния ден (26 март), ще продължи няколко съвещания.
КОНТРОЛИРАНИЯТ ХАОС НА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ И ПЛАНЪТ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НЕГО
В района на Западните Балкани към този момент е открито положение на " следен безпорядък ", в който врят потиснати (винаги конфликтни) ползи на народите, страните и техните жители. В този подтекст на напред във времето излизат конфликтните ползи на Съединени американски щати, НАТО и Европейски Съюз (особено на мощните членки) на Балканите.
НОВИ РАЗКРИТИЯ ЗА ЦЕНИТЕ НА АПАРТАМЕНТИТЕ НА ЦВЕТАНОВ И ЦАЧЕВА
От 1300 евро без Данък добавена стойност на кв. метър е цената за жилища на първия етаж и до 2000 евро без Данък добавена стойност за жилищата на последния етаж са цифрите, изпратени в оферта към клиент, който през септември 2016 година е и желал да закупи жилище в постройка " Вселена " в столичния квартал " Изток " - където Цецка Цачева си е купила апартамент, сподели репортаж на bTV.

Европейският парламент (ЕП) предложи на Европейската комисия да стартира подготовка за основаването на Европейската финансова полиция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР