Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 19 февруари

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 19 февруари.
БЪЛГАРИЯ съдебна експертиза ПРЕКЛОНИ ПРЕД ДЕЛОТО НА НАЦИОНАЛНИЯ ГЕРОЙ ВАСИЛ ЛЕВСКИ
Днес най-хубавата респект към Апостола не са венците, а съзнанието, че не думи трябват, а каузи. Че ориста ни не е в ръцете на неколцина, а в нашите дружни старания. Това съобщи президентът Румен Радев в словото си по време на тържествената гала по отбелязването на 146-та годишнина от гибелта на Васил Левски.

ЕТО Пожарна охрана КОЛКО ПЛАЩА ДЪРЖАВАТА НА ОТБРАНИ МЕДИИ
Темата със субсидирането на медии от страната от дълго време е на фокуса на публичното внимание или най-малко на избрана част от обществото. Официален доклад на едно място за това няма, само че след отговор на заложени въпроси по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ) от страна на основния редактор на уеб страницата Bulgaria News и на уеб страницата 5GmediA Соня Колтуклиева Министерският съвет даде данни, които демонстрират доста.
СТОЛИЧНА ОБЩИНА ВЪЗОБНОВИ ОСПОРВАНИЯ КОНКУРС ЗА ПЛОЩАД " СВЕТА НЕДЕЛЯ "
Столична община възобнови оспорвания и спрян конкурс за площад „ Света Неделя “, излиза наяве от нейно съобщение. Както бяха поискали от Камарата на архитектите, критериите за присъединяване са облекчени. Те следва да са изпълнили действия с предмет и размер, идентични или сходни с тези на поръчката, чиято планирана стойност е 750 000 лв. без Данък добавена стойност.
КМЕТЪТ НА КЮСТЕНДИЛ: ВАЛЕРИ МОЖЕШЕ ДА Е ЖИВ, АКО СИГНАЛЪТ БЕШЕ ПОДАДЕН МИНУТИ ПО-РАНО
Ако няколко минути по-рано беше подаден сигнал в 112 за случая, Валери Дъбов можеше да е жив. Докато е лежал намушкан, момче и момиче обезверено са се опитвали да спасят живота му и да спрат някоя от преминаващите коли, само че никой не се е отзовал. Не би трябвало да се усещаме застрашени от това да оказваме помощ на хората, тъй като всеки човешки живот е скъп. Това съобщи кметът на Кюстендил Петър Паунов по време на конференция в общината, на която присъстваше и регионалният шеф Виктор Янев.
ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА Софийски градски съд ПОДАДОХА ОСТАВКИ
Всичките трима зам.-председатели на Софийския градски съд Даниела Борисова, Десислава Попколева и Албена Ботева са подали оставки.
ГРАЖДАНИ СИГНАЛИЗИРАХА НАТО ЗА ИНЦИДЕНТА НА ГАРА ПЛОВДИВ
Граждани алармираха НАТО за случая на гара Пловдив. Според тях случилото се демонстрира забележителен риск за националната сигурност. Това пишат от гражданската самодейност " За публичен и релсов превоз " и упорстват за възобновяване на аварийните жп трасета в града под тепетата.
МЕРКЕЛ съдебна експертиза ПРИТЕСНЯВА ОТ АМЕРИКАНСКА АГРЕСИЯ ЗАРАДИ " СЕВЕРЕН ПОТОК 2
Германският канцлер Ангела Меркел е разтревожена от растящата експанзия на Съединени американски щати във връзка с строителството на газопровода „ Северен поток 2 “, заяви в понеделник американската организация Bloomberg, като се базира на три разнообразни източника, предава ТАСС.
" БЕЙБИ БУМЪТ " НА ОРБАН - КАКВОТО ТРЯБВА ИЛИ КАКВОТО НЕ ТРЯБВА ДА съдебна експертиза ПРАВИ
Изправен пред внезапния спад на популацията, известният с ожесточената си антимиграционна политика маджарски министър председател Виктор Орбан реагира и за следващ път провокира нов спор: " Нуждаем се от маджарски деца ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР