Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 10 декември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 10 декември.
ВОДАТА ПОСКЪПВА В 27 НАСЕЛЕНИ МЕСТА ОТ 1 ЯНУАРИ
Поскъпване на водата в 27 обитаеми места се чака от януари. Най-голям скок е очакван в Бургас и София - с 10 на 100. Единствено в Кърджали се чака да има поевтиняване - с към 1,5%, съобщи БНР.
МАКРОН ОБЯВЯВА ИЗВЪНРЕДНО ИКОНОМИЧЕСКО ПОЛОЖЕНИЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ
Френският президент Еманюел Макрон има намерение да разгласи изключително икономическо състояние в страната. Минималната заплата във Франция ще се усили със 100 евро следващата година и няма да бъдат вдигани осигуровките на пенсионери, получаващи под 2000 евро месечно. Тези отстъпки направи даде обещание Макрон в послание, излъчено по френските малките екрани.
Върховен касационен съд ОТКРИ НАРУШЕНИЯ Пожарна охрана ДЕЛОТО ЗА АРЕСТА НА ИВАНЧЕВА И ПЕТРОВА
Върховният касационен съд е разкрил нарушавания на апелативния спецсъд при скоростното гледане на прокурорското искане да бъде спряно определението на долната инстанция Десислава Иванчева и Биляна Петрова да бъдат пуснати под домакински арест.
БЪЛГАРСКАТА ПАСПОРТНА МАФИЯ ПЕЧЕЛИ МЕЖДУ 400 И 3000 ЕВРО ЗА ДОКУМЕНТ В СЪРБИЯ, СОЧИ РАЗСЛЕДВАНЕ
Повечето сръбски медии през днешния ден оповестяват за метода за приемане на български паспорт в страната. Те цитират следствието на " Глас Зайечара ", от което излиза наяве, че " българският паспорт е измежду най-търсените артикули в Сърбия ".
ЕРП ИСКА ПОМОЩ ОТ КЕВР И ДАНС, ЗА ДА СИ СЪБЕРЕ ДЪЛГОВЕ ЗА МИЛИОНИ
За 10 млн. лв. задължения от страна на " значими държавни и общински сдружения " заяви едното от трите ЕРП-та в България - " Енерго-про ". Става въпрос за неплатени доставки на ток.
АДВОКАТЪТ НА БАНЕВИ НАМЕКНА, ЧЕ РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА СПЕЦПРОКУРАТУРАТА ЛЪЖЕ
Майката на Николай Банев ще бъде привлечена под наказателна отговорност, само че към този момент към нея няма обвиняване и тя не е в ареста. Това сподели юристът на семейство Баневи Христо Ботев.
БЪЛГАРИЯ НЕ ДОГОНВА, А ИЗОСТАВА ОТ СРЕДНИЯ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ В Европейски Съюз, СОЧИ ИЗСЛЕДВАНЕ
Не е изненада, че България е на последно място в Европейския съюз по витален стандарт, само че в интервала 2010 - 2017 година вместо да догонваме междинното равнище в Европейски Съюз, в действителност има наклонност да изоставаме още повече.
Европейски Съюз НЯМА ДА ПРЕДОГОВАРЯ BREXIT С ЛОНДОН
Европейският съюз (EС) към този момент предложи на Англия " най-хубавата и единствена допустима " договорка за Brexit и няма да я предоговоря “. Това предизвести Европейската комисия (EК) в понеделник в навечерието на гласуването на съглашението в английския парламент.
ТЕРЕЗА МЕЙ ОТМЕНИ ГЛАСУВАНЕТО ЗА BREXIT В БРИТАНСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Британският министър председател Тереза Мей разгласи, че отсрочва гласуването в Народното събрание на съглашението за развода на Лондон с Брюксел.
" БУЛГАРГАЗ " ИСКА ПО-СКЪП ПРИРОДЕН ГАЗ, КЕВР УВЕРЯВА, ЧЕ ТОВА НЯМА ДА ОСКЪПИ ПАРНОТО И ТОКА
Природният газ да нарастне с 3,5% от януари изиска " Булгаргаз " ЕАД посредством документ, импортиран в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), оповестиха от БНР. Исканата от сдружението цена е 44,80 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), т.е. повишаване с 1,52 лева./MWh.
БЪЛГАРСКИТЕ КОМПАНИИ, КОИТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВПЕЧАТЛЯВАТ СВЕТА
Наистина добра концепция, решение на проблем, тактика, упоритост, подготвеност да работиш крепко. Ако имаш тези неща, ще постигнеш триумф освен в България, а и надалеч отвън границите ѝ. Доказват го три български компании, с които към този момент сме ви запознавали. През 2018 година те освен са траяли да се развиват, а и са отбелязали впечатляващи растежи. Научихме повече за новите им инициативи по време на събитие, проведено от „ Импетус Капитал “ - компания, профилирана в дялови вложения, подкрепила и трите плана.
АФИС: КОРУПЦИЯТА Е ГЛАВНА ПРИЧИНА ЗА НЕДОВЕРИЕТО КЪМ ИНСТИТУЦИИТЕ
На въпроса съгласно вас нараства, понижава или остава на същото равнище корупцията в България?, през месец декември 58% дават отговор, че нараства, а пет пъти по-малко – 11%, че понижава. Още 32% считат, че тя остава на същото равнище. Това демонстрира изследване на организация АФИС за настройките на българите по отношение на корупционната среда у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР