Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 20 ноември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 20 ноември.
ПРОУЧВАНЕ: ДИСТАНЦИЯТА МЕЖДУ ГЕРБ И Българска социалистическа партия ВСЕ ПОВЕЧЕ съдебна експертиза СКЪСЯВА
Дистанцията сред първите две партии се съкратява, като през ноември разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е малко над 1% в интерес на главната ръководеща партия. За ГЕРБ биха дали своят вот 21,2%, а за Българска социалистическа партия – 19,9%. Това демонстрират анализите от социологическо изследване на проучвателен център " Тренд ", отдадено на настройките на българите към главните политически партии, институции и правосъдната система.
МАРИЯНА НИКОЛОВА ОФИЦИАЛНО Е ПРЕДЛОЖЕНА ЗА ВИЦЕПРЕМИЕР
Началникът на кабинета на подалия оставка Валери Симеонов - Марияна Николова, е препоръчана да го размени като вицепремиер. Това излиза наяве от проекторешението за промени в Министерския съвет, оповестено на уеб страницата на Народното събрание.
БЮДЖЕТНАТА КОМИСИЯ ПРИЕ ЛИМИТ ОТ 5000 ЛЕВА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ДАЛЕЧНИ РОДНИНИ ПРИ КАТАСТРОФИ
Смекчен вид за лимитите при неимущественото обезщетяване одобри парламентарната бюджетна комисия при разискването на Кодекса за застраховането, по предложение на ръководителя на комисията Менда Стоянова. 5000 лв. ще бъде лимитът на компенсацията за неимуществени вреди за болки и премеждия при умрял непосредствен на пътя за разширения кръг родственици и нероднини.
ФАНДЪКОВА НЕ МОЖЕ ОЩЕ ДА КАЖЕ КОГА ЩЕ ТРЪГНАТ ТРАМВАИТЕ Пожарна охрана " ГРАФ ИГНАТИЕВ "
Не мога да дам прецизен период по кое време трамваят ще тръгне по „ Граф Игнатиев”. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, откакто дружно с министъра на образованието Красимир Вълчев дадоха старт на олимпиада по пътна сигурност в 119-о учебно заведение, съобщи БГНЕС.
ЛЕКАРИТЕ ЗАПЛАШИХА ДА НЕ ПОДПИШАТ НАЦИОНАЛНИЯ РАМКОВ ДОГОВОР ЗАРАДИ БЮДЖЕТА НА НЗОК
Българският лекарски съюз (БЛС) за поредна година изрази противоречие с бюджета на НЗОК, в тази ситуация за 2019 година. Това стана ясно от нарочна конференция на съсловната организация. Според ръководителя на БЛС доктор Иван Маджаров ръководещите не са се съобразили с предлагането да не може да се трансферират финансови средства от едно перо в друго.
Българска социалистическа партия ПРЕДЛОЖИ ДРАСТИЧНО НАМАЛЯВАНЕ НА ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ
" Заставаме твърдо срещу увеличението на заплатите на депутати, министри,, президент, да не изброявам всички. Ще внесем предложение депутатските заплати и тези на политическия хайлайф да се понижат с 543 лева " Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция в централата на Българска социалистическа партия. По думите ѝ това е нарастването, насъбрано през последните 2 години на този парламент.
ДЪРЖАВАТА ИСКА ИЗБЯГАЛА ОТ ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЖЕНА И ДЪЩЕРЯ Ѝ ДА съдебна експертиза ВЪРНАТ ОБРАТНО
През 1987 година американката Бети Махтоби написа биографичната си книга " Не без щерка ми ", в която споделя за двегодишния си смут в Иран. Махтоби отпътува там дружно със брачна половинка си и щерка им, като в следствие не ѝ е разрешено да се върне в Съединени американски щати. Тя води голяма борба с ислямските закони, като най-после съумява да избави себе си и детето си, като бяга с трафиканти на хора през Турция.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ЗАРАДИ ОБСЪЖДАНИ ПРОМЕНИ ЗА БЕНЗИНА - ЩЕ ПОСТРАДАТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ
Недоумение пробуди у производители на биогорива и на земеделска продукция концепцията за поевтиняване на горивата посредством такава смяна в режима, че да се спре влагането на биодобавка през зимния интервал, защото била двойно по-скъпа по отношение на цената на самото гориво. Идеята беше стартирана от Българската петролна и газова асоциация (БПГА) по време на специфична среща с вицепремиера Томислав Дончев предходната седмица, на която бяха обсъждани благоприятни условия по какъв начин цената на горивата да падне повече. Очаква се тя бъде част от дневния ред на тазседмичното съвещание на Министерския съвет.
РУМЕН РАДЕВ НЕ МИСЛИ ДА ГОСТУВА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ
Не е планувано сходно посещаване на президента. Така от прессекретариата на президента дадоха отговор на въпрос на Actualno.com дали Румен Радев ще одобри покана на Слави Трифонов да гостува в " Шоуто на Слави " довечера. От " Дондуков " 2 прецизираха, че и през идната седмица Радев няма да взе участие в предаването.
СЕВЕРИН КРАСИМИРОВ ОТИВА НА ПСИХИАТРИЧНА ЕКСПЕРТИЗА В ЛОВЕЧ
Северин Красимиров, който е упрекнат в убийството на Виктория Маринова ще бъде изпратен на психиатрична експертиза в клиниката на пандиза в Ловеч. Това реши през днешния ден Окръжният съд в Русе. Искането е направено от Окръжна прокуратура. Мотивът – да се изготви цялостна и цялостна психиатрична експертиза на Северин с цел да се откри положението му все още на осъществяване на закононарушението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР