Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 20 септември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 20 септември.
ЕДНА ЧЕТВЪРТ ОТ ФИРМИТЕ В БЪЛГАРИЯ съдебна експертиза ОПАСЯВАТ ОТ ФАЛИТ ЗАРАДИ ПРОСРОЧЕНИ ВЗЕМАНИЯ
Цели 26% от компаниите у нас настояват, че се усещат застрашени от банкрут заради просрочени вземания. Процентът е много висок, като се има поради, че за Източна Европа е 14 на 100. Това демонстрира изследване на доставчика на финансови услуги EOS за 2018 година
ОТ ЗАЛЦБУРГ БОРИСОВ ПОЧНА ДА ИЗНАСЯ УРОЦИ НА НИНОВА И РАДЕВ Пожарна охрана ПРАВИЛНИКА НА Министерски съвет
Нали ме питахте през вчерашния ден (19 септември)? Аз просто очаквам ден, в който президентът не е повторил нещо, казано от Корнелия Нинова. Има една ясно изразена позиция на България – в Европейския парламент, от евродепутатите на ГЕРБ и на " Обединени патриоти " - против наказания и задействане на член 7 в Договора на Европейския съюз. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на съвещанието на Европейския съвет, което се организира в Залцбург.
ПЪРВИТЕ ДУМИ НА НОВИТЕ МИНИСТРИ
" Влизам със смесени усеща в Министерството на превоза. Това сподели нахлуване във ведомството, новоизбраният министър на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков " В подобен миг възприятията постоянно са смесени ", съобщи някогашният ръководител на Комисията за контролиране на известията Желязков.
РАДЕВ ЗА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ УНГАРИЯ: ЗАПУШВАНЕТО НА УСТАТА НЕ Е ЕВРОПЕЙСКИ ПРИНЦИП
Изключването и запушването на устата не са европейски правила, а работят срещу Европейския съюз. Това сподели президентът Румен Радев в коментар за почналата наказателна процедура против Унгария, която може да я лиши от право на глас в Европейски Съюз.
ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА: НАЙ-ВЕРОЯТНО КЕВР ЩЕ ПРИЕМЕ 13,89% ПО-СКЪП ГАЗ
" Най-вероятно КЕВР ще одобри нарастване на цената на природния газ с към 13,89%. КЕВР ще каже какво предложение ще одобри. " Булгаргаз " е предложил 14% ". Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова по отношение на цената на природния газ.
БРАНШЪТ ИСКА ПО-НИСКО Данък добавена стойност ЗА ХЛЯБА, ЕКСПЕРТ ДАДЕ ДРУГО РЕШЕНИЕ - ПО-ВИСОКИ ДОХОДИ
Чувам и някакви такива числа – персонално аз не съм се натъкнала на такива. Поскъпването е по-малко от 10 стотинки. Това съобщи Мариана Кукушпева, ръководител на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България в коментар по отношение на повишаването на хляба, което се пресмята в някои райони на 20, даже 30 стотинки.
" ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ " ЗА БОРИСОВ: ПУДЕЛ НА ПУТИН, ПОДКРЕПЯН ОТ ОЛИГАРСИ
Дясното обединяване " Демократична България " излезе с извънредно остра позиция във връзка " шикалкавенето " на премиера Бойко Борисов по тематиката с европейските наказания против режима на Виктор Орбан в Унгария. В нея ДСБ, Да България и Зелените непосредствено назовават водача на ГЕРБ " пудел на Путин ", който се крепи на власт с помощта на олигарси.
100 000 АСАНСЬОРА В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА НАРАНЯТ ХОРА ВЪВ ВСЕКИ МОМЕНТ
Цели 85% от употребяваните в България асансьори са от вида, в който почина 10-годишно дете, притиснато от велосипеда си, преди два дни в Кюстендил. Поне 100 000 от тези асансьори крият голям риск за хората, които ги употребяват, твърди основният секретар на Българската асансьорна асоциация (БАА) Николай Маринков в изявление пред в. " Телеграф ", представено от в. " 24 часа ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР