Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 18 септември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 18 септември.

КАРАКАЧАНОВ СМЯТА, ЧЕ 71% ОТ БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВОЕННА СЛУЖБА
71% от българското общество е за въвеждане на наложителна военна работа, а 82% са за възобновяване на трудови войски, в които необразованите младежи, които скитат по улиците, пият бира и крадат по дворовете по селата, да отидат да се учат на труд, разум и разсъдък. Това сподели вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов, съобщи БГНЕС.
ПРЕДЛОЖЕНИЕ: МИНИМУМ 10 000 ЛЕВА ГЛОБА, АКО ХРАНИТЕЛЕН ПРОДУКТ НЯМА СЕРТИФИКАТ ЗА КАЧЕСТВО
Промени в Закона за храните ще би трябвало да отстранен двойния стандарт при храните. Това оповестиха от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), която застана зад самодейността на земеделската кооперация " Произведено в България ". С самодейността се оферират план за изменение и допълнение на Закона за храните, съобщи БГНЕС.
АПИ: ОЩЕ НЕ съдебномедицинска експертиза ГЛОБЕНИ С 19 МЛН. ЛЕВА ЗАРАДИ ТУНЕЛ " ЖЕЛЕЗНИЦА "
Няма санкция от 19 млн. лв., наложена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) на Агенцията " Пътна инфраструктура " (АПИ). Това разгласи публично АПИ на уеб страницата си.
Национален институт по метеорология и хидрология, Българска академия на науките И МОН съдебна експертиза СПОРАЗУМЯХА
Национален институт по метеорология и хидрология, Българска академия на науките и МОН се споразумяха, а учените отдръпват готовността си за ефикасни митинги. Документът бе подписан през днешния ден от ръководителя на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски, доцент Снежанка Балабанова, ръководител на Общото заседание на учените в Национален институт по метеорология и хидрология, ръководителят на профсъюз ВОН-КНСБ доцент Лиляна Вълчева и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, оповестиха от КНСБ.
РУСИЯ ОБВИНИ ИЗРАЕЛ ЗА СВАЛЕНИЯ ИЛ-20
Руският боен аероплан Ил-20 е бил свален от системата за противовъздушна защита (ПВО) на Сирия, само че Израел е виновен за това. Русия преглежда дейностите на Израел като враждебни. Това обявиха от съветското министерство на защитата (МО) на специфична пресконференця.
Българска социалистическа партия ИСКА Данък добавена стойност ЗА ХЛЯБА ДА БЪДЕ НАМАЛЕН НА 5%
Българска социалистическа партия ще предложи законови ремонти, с които данъкът върху добавената стойност (ДДС) на хляба да бъде понижен от 20 на 5 процентни пункта. Това разгласи партийният водач Корнелия Нинова след съвещанието на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, на което била прегледана тематиката за хляба.
БИСЕР ПЕТКОВ: ОТ 1 ЮЛИ 2019 Г. ПЕНСИИТЕ ЩЕ съдебна експертиза ВДИГНАТ С 5,7%
От 1 юли 2019 година пенсиите в страната ще се вдигнат с 5,7%. Таванът на пенсиите също ще бъде повишен до 40% от междинния приход за страната т.е. 1040 лева Това разгласи общественият министър Бисер Петков.
СИМЕОНОВ ПИТА НСО НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ОХРАНЯВА ЧАСТНОТО ЛИЦЕ И БИЗНЕСМЕН ДОГАН
Вицепремиерът Валери Симеонов е изпратил публично писмо до Националната работа за защита (НСО), в което пита на какво съображение се охранява от държавната работа някогашният водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган, заяви самият той в своята Фейсбук страница. Симеонов ползва сканирано писмото до началника на службата генерал-майор Данчо Дяков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР